211015 Afternoon tea blev succé – först ut i Wallmanssalen


Oh vad en liten gumma kan gno, sjöng Ann Cecilia Thenander ackompanjerad av Ingemar Ihlis.

– Äntligen är vi här! Utropade Gunilla Barkar när hon välkomnade oss som lyckats få biljetter till det allra första afternoon tea i Wallmanssalenden 15 oktober.

Gunilla Barkar och Birgitta Gradén är SPF Seniorerna Faluns representanter i ”Tillsammans i Falun” och det var de två som ordnade den är aktiviteten, som också medlemmar i PRO och SKPF Pensionärerna var inbjudna till.

– När vi nu kunde vara i Wallmanssalen, under kristallkronorna, var det självklart att vi skulle ordna afternoon tea, berättade Gunilla Barkar.

Och gensvaret blev stort och omedelbart. 40 SPF:are och 20 PRO:are skyndade sig att anmäla sig när anmälningstiden var inne. På 18 minuter var alla biljetterna bokade och därför är en ny konsert inplanerad till 19 november.

– Till den kommer bara folk som kommit med på vår och PRO:s reservlista, och kanske någon från vår återbuds-lista, berättade Gunilla.

”Tillsammans i Falun” är ett samarbete mellan de tre pensionärsorganisationerna i Falun, SPF Seniorerna, PRO och SKPF Pensionärerna, tillsammans med Jonas Hampus, sektionschef på omsorgsförvaltningen i kommunen, med syfte att ordna trevligheter för pensionärer. I somras ordnade PRO gemensam fika i Ernst Rolfgården och den här gången var det alltså SPF Seniorernas tur.

Husgruppen hade varit i gång sedan tidig förmiddag med att ställa fram bord och att duka. Och när dörrarna öppnades var borden prydligt dukade med tekoppar och assietter med diverse godsaker som hör till afternoon tea


Ann Cecilia Thenander och Ingemar Ihlis musicerar tillsammans ibland.

Men vi fick inte börja mumsa direkt, först blev vi underhållna av musikern Ingemar Ihlis, Gagnef, och sångerskan Ann Cecilia Thenander, Borlänge. Och de bjöd på en ström av pärlor från inledningens Oh, vad en liten gumma kan gno, via Säg det i toner, Happy days are here again, Sång om syrsor, Höstvisa och Fly me to the moon bland andra visor. Och publiken var med och deltog i refrängerna.

Ingemar Ihlis är multiinstrumentalist, vilket han visade med spel på keyboard, trumpet och fiol, förutom sång. Ann Cecilia Thenander har sjungit i storband och har eget jazzband och så sjunger hon och Ingemar Ihlis ihop ibland, ”när han har tid”, som hon sa.


Gunilla Barkar, till vänster, och Birgitta Gradén, till höger, ordnade afternoon tea-kalaset.

Efter en paus då vi fick hugga in på vårt te med tillbehör – och prata och skratta ihop – fortsatte sången och musiken ett tag till.

Ni som har fått biljetter till den 19 november har tur, och något att se fram emot.


Husgruppen hade dukat trevligt i Wallmanssalen och varje plats var upptagen.

Text och foto:
Inger Söderlund