210809 Sammanfattning från styrelsens möte

Styrelsen hade åter igen ett digitalt möte. Mötet blev mera av rapporterande karaktär över vad som hänt sedan mötet i juni.

När det gäller lägesrapporten från våra kommittéer kan konstateras att verksamheten successivt börjar komma igång igen. Fikat i läroverksparken har i genomsnitt haft cirka 10 deltagare. Från den 24 augusti kommer vi i stället att ha öppet hus i våra lokaler som planerat tisdagar och torsdagar. Förslaget är en dag på eftermiddagen och en på förmiddagen. Ytterligare information om dagar och tider kommer att läggas ut på hemsida och i gruppmail.

Expeditionsgruppen  och Husgruppen har gemensamt gått igenom vilka åtgärder som bör vidtas för att rusta för höstens aktiviteter i våra lokaler. Styrelsen godkände deras planer.

”Tillsammans i Falun ” har under sommaren lagt in fikat i Läroverksparken samt fikat på torsdagar vid Ernst Rolfgården som gemensamma aktiviteter i detta projekt. Det innebär också att alla oavsett tillhörighet till någon av våra organisationer har varit välkomna.

Rapporterades att ett möte hållits med de tre organisationerna där ett förslag lagts om en gemensam och även öppen aktivitet varje månad från september. Vid möte med styrelsen för ”Tillsammans i Falun” efter den 20 augusti kommer planerna att läggas fast tillsammans med kommunens representant. Till dess får ytterligare information i den frågan anstå.

Informerades vidare om arbetet med överklagan av Region Dalarnas beslut om nytt måltidssystem. Ett gemensamt yttrande har inlämnats över regionens avgivna yttrande till Förvaltningsrätten. Nu återstår att se hur utfallet blir.

Informerades att under vecka 33 kommer ytterligare diskussioner att föras när det gäller anpassning av Wallmansalen och mottagningsköket. Informerades vidare om att studenterna kommer att ha behov av större nyttjande av Wallmansalen under cirka tre veckor för inspark av nya studenter.

Informerades att SPF:s distrikt står huvudansvarig för deltagandet i årets 60+ mässa på Lugnet i slutet av oktober. Vår förening kommer att bistå i planeringen.

Under mötet informerades även om att medlemsantalet har minskat med 108 medlemmar från årsskiftet t.o.m juli månad. Konstateras att även vi nu drabbats av minskat antal medlemmar, vilket är en allmän tendens. Vi får spotta i nävarna nu när vi kan börja starta våra verksamheter. Pandemin och det som den medfört torde ha påverkat denna utveckling.

Styrelsen ser fram emot ett fysiskt möte den 13 september.

För Styrelsen för SPF Seniorerna Falun genom
Anders Sätterberg
Ordförande