210607 Styrelsens sammanträde

Styrelsens möte i juni hölls åter igen i Karlsby fäbodar med Herbert Carlén uppkopplad från Öland. Tänk hur tekniken skapat möjligheter till möten.

När det gäller ekonomifrågorna diskuterades rutiner inför utskick av brev och hanteringen av frimärken. Konstaterades att nyttan av handkassa är begränsad och bör upphöra.

När det gäller information från kommittéerna informerades styrelsen om arbetet inom studiekommittén samt planeringen av att under sommaren starta en form av Öppet Hus i Läroverksparken. Var och en tar med sig kaffe eller annat för att fika och ha en trevlig samvaro en gång per vecka. Den här typen av aktivitet planerades för över ett år sedan. Nu ser vi möjligheten att genomföra den planen. Öppet Hus sker på tisdagar och annonseras på vår hemsida samt i gruppmail.

Gunilla Barkar representerade vår förening när SPF centralt hade uppstart för förbundets egen uppföljning av projektet Aldrig ensam. Här skulle några goda exempel rapporteras. Vi var ett av tre som fick utrymme att presentera vad vi gjort och även planerade. För den som är intresserad finns en länk på vår hemsida så ni kan ta del av bland annat vårt inslag.

Styrelsen diskuterade ett alternativ till att erbjuda de som behöver hjälp att komma igång med de digitala arbetet själva. Styrelsen beslutade att ansöka om medel för 10 plattor hos Allmänna Arvsfonden. Tanken är att under fem avsnitt erbjuda hjälp till de som vill höja sin digitala förmåga. Antingen har man en egen platta eller så får man en av de vi sökt bidrag för. Efter de fem träffarna har man möjlighet att få köpa till reducerat pris den platta man arbetat in sig på. Styrelsen planerar för två tillfällen med vardera fem deltagare.

Informerades styrelsen om att de tre seniora organisationerna PRO, SKPF och SPF skrivit till kommunstyrelsen och begärt svar på när beslut tagits om att ändra reglementet för KPR och när samråd förevarit med organisationerna. Vi ifrågasätter kommunens ställningstagande att låta den av KD avsatta politikern få fortsatt mandat att vara ordförande i KPR samt Funktionshindersrådet. Då ingen återkoppling erhållits har vi tre organisationer beslutat markera att vi inte avsätter tid för att möta en representant från kommunen som i övrigt avstängts från inflytande i den centrala politiska ledningen. Hanteringen ger ett tydligt besked hur kommunens politiska ledning ser på oss organisationer. Styrelsen ställer sig helt bakom den markering som planeras.

Styrelsen diskuterade turerna och våra tre organisationers agerande i kostfrågan inom Regionen. Informerades om att det pågår undersökningar om att överklaga att beslutet skall tas av Regionstyrelsen. Ett beslut av denna karaktär bör givetvis beslutas av Regionfullmäktige.

Informerades att SPF Svärdsjö – Enviken vid sitt årsmöte valt en ny styrelse. Detta innebär att inget samgående är aktuellt. Vi kommer fortsatt att ha dörren öppen för ett samarbete föreningarna emellan.

Informerades Styrelsen om läget gällande lokalfrågorna vid gamla Stadshotellet. Ett avstämningsmöte är inlagt torsdagen den 10 juni

Styrelsen beslutade också att ändamålet med gällande Publicerings- och integritetspolicy kvarstå. Beslutades vidare att denna punkt skall ingå i Styrelsens dagordning vid kommande konstituerande möten.

Mötet avslutades med att önska varandra en skön sommar och en förhoppningsvis mera aktiv verksamhet till hösten.

Styrelsen för SPF Seniorerna Falun genom

Anders Sätterberg
Ordförande