210330 En påskhälsning från styrelsen i vår förening

Det börjar röra sig kring vårt arbete i förhållande till kommunen. Vi har lämnat ett yttrande över den reviderade boendeplanen för äldre. Vi kan konstatera att boendeplanen innehåller flera inslag som går i linje med vad vi anfört när det gäller trygghetsboenden. Kommunen har bland annat givit nya direktiv till Kopparstaden som ger dem uppdrag kring trygghetsboende i former som vi förespråkar.

I dag har "styrelsen för Tillsammans i Falun" träffats för att planera för höstens och kommande vårs aktiviteter. Samtidigt gick vi igenom innehållet i framställan om budgetmedel hos kommunen för detta arbete. Det här är ju ett samprojekt med PRO och SKPF som riktar sig till alla pensionärer oavsett föreningsanslutning eller ej.

Det känns bra att vi fått gehör för att starta med planerade Öppet Hus aktiviteter.

För allt flera av oss kommer besked att vaccineringen är på gång. Detta och att våren är i annalkande ger hopp för oss alla. Styrelsen har haft en restriktiv hållning när det gäller vad vi kan tillåtas genomföra. Tyvärr kan vi se att det finns arrangemang som är mycket tveksamma i förhållande till restriktionerna bland andra föreningar.

Vi avser att fortsatt hålla en strikt tillämpning av restriktionerna och vi hoppas att ni också förstår att det är en signal som visar att vi uppskattar insatserna för att just skydda oss äldre. Vi hoppas att ni står ut och ser att det finns planering för bättre tider.

Vi vill samtidigt tillönska er alla en GLAD PÅSK och att ni är rädda om er.

För Styrelsen SPF Seniorerna Falun
Anders Sätterberg
Ordförande