Gör även du som Sofia (och Anders)?

Har ni missat Sofias morgongympa på TV 1 ? I så fall rekommenderar jag att du kollar in denna möjlighet. Vi skall ju ta tillvara varje möjlighet till motion och att även röra på oss ute. För vårt välbefinnande är detta viktigt säger Folkhälsomyndigheten. Vi måste bara se till att vi håller avstånden till andra personer.

Jag har själv tillsammans med hustrun börjat följa Sofia i hennes 20 minuter långa träning. För min del är det inte lätt att få ben och armar att riktigt komma i samklang med vad Sofia visar. Ser jag på hustrun blir det än mera tydligt. Jag konstaterar att persiennerna är fördragna så att ingen utomstående kan bevittna detta skådespel.

I förvissning om denna trygghet kan jag konstatera att övningarna ger mej en bra träning av kroppen. Bra att kunna konstatera att det är inte stilpoäng som avgör. Med aktivitetens alla komiska inslag hålls det inom familjen, men resultatet känns bra när de 20 minuterna är över.

Vågar Du också visa din svaghet i koordination mellan ben och armar? Resultatet är det som räknas för välbefinnandet. Ses vi med Sofia nästa vecka måndag till fredag 09.10-09.30

Anders Sätterberg

Finns även på SVT Play, klicka här.