Hallå Lena Söderlund!Du är ansvarig för Körkommittén, vem är du?

– Jag är en mångsidig person med brokig bak­grund, både vad gäller utbildning, yrkesval och fritidsintres­sen. Under största delen av mitt liv har jag arbetat som lärare på Yrkesakademin.
– Jag är inte rädd att prova nytt även inom okända områden, så på fritiden ägnar jag mig åt att reno­vera huset, skapa i trädgården, väva mattor, sy och sticka, måla acryl och akvarell, göra lerfigurer, smycken, läsa böcker m m, vilket har gjort mig ganska "användbar". Bland annat leder jag en cirkel i acryl- och akvarellmålning i vår.

Hur ser du på Körkommitténs och körens verksamhet i föreningen?
– Att ansvara för seniorkören är inte svårt med så engagerade körmedlemmar. Vi upplever att det är en form av friskvård att sjunga tillsammans. Det ger oss en social gemenskap och glädje som vi sprider genom att framträda på bl a äldreboenden, medlemsmöten, körstämmor m m. Jag skulle gärna se att våra framträdanden på årsmötena blev tradition.
– Kören består idag av 50 personer, sopraner, altar, tenorer och basar. Vi välkomnar nya medlemmar till samtliga stämmor och framför allt tenorer.

Något annat du vill tillägga?
– Som pensionär förverkligade jag min dröm om att få vara nära naturen genom att skaffa en liten stuga mitt i skogen. Tyst och stilla med en liten bäck porlande i tomtgränsen. Bär och svamp inom promenadavstånd. Gott om plats för alla mina intres­sen. Lugn och ro och harmoni.

Inger Söderlund ställde frågorna.