200708 Samuelsdals Seniorgolf har vädergudarna med sig


Dagens segrarlag fotograferade på bergmästare Samuel Troilius kulle med golfbanan i bakgrunden liksom det gamla härbret från herrgården, där bl a Martin Ljung alltid sov när Povel Ramel och hans Knäpp Upp-gäng gästade Falun. Foto Sven Olsson.

Onsdagen den 8 juli 2020 var det åter dags för ett gäng pigga pensionärer att samlas på Samuelsdal, för en lagscramble på de korta hålen 10-18. På anmälningslistan fanns 32 spelare noterade kvällen före, men en uteblev och två tillkom, så det blev totalt 33 deltagare varav 11 damer och 22 herrar. De delades in i åtta lag utifrån sitt handicap. Väderprognoserna dagarna innan hade förutspått duggregn, men så blev det inte. Mulet från starten kl 09.00 ändrades allt mer till sol och ljuvlig värme efterhand.

Spelet flöt på bra men det var ont om s.k. "birdietjut", glädjande rop när någon har lyckats få i bollen på två slag. Vårt lag, som syns på bilden här nedan, lyckades få en birdie på hål 15 efter ett fint utslag och dito putt av Hans Thors. Tyvärr blev det även två bogeys på hål 14 och hål 18 efter att ingen lyckats landa utslagsbollen på green.

Flertalet lag hade tydligen haft samma upplevelse. Fem lag kom i mål på 28 slag liksom vi, ett lag hade 29, ett lag 27 och ett lag 24. För att särskilja de fem lagen på 28 tillgreps särputtning, där de fem lagkaptenerna fick utse var sin puttare, som fick två försök att lägga bollen så nära hål som möjligt. Särputtandet avgjordes först i den allra sista putten, då Berit Berger kom närmast.

Suveräna segrare i dagens tävling på 24 slag efter tre birdies och sex par blev Sivert Stenman, Gun-Britt Åman, S-O Sand och Ola Malm. Goda tvåor på 27 slag blev Mats Neubauer, Inga-Lill Rachbauer, Göran Borgstrand och Bengt Fahlgren. Tredjelaget bestod av Anders Engh, Kent Karlsson, Ann-Marie Eld och Berit Berger.

Närmast hål-tävlingen vanns bland damerna av Inger Larshans på 12,75 m och bland herrarna av Sivert Stenman på fina 1,54 m. Pristagarna belönades med presentkort på olika valörer i Golfshopen.

Vi ses nästa onsdag igen!


Inger Åberg slår ut på hål 11 med lagkamraterna Hans Thors och Yvonne Henniger som vittnen.

Sven Olsson