200525 Rapport från Pratgruppen

Nu har vi i pratgruppen varit igång några veckor med att ringa upp alla våra medlemmar över 80 år. Vi har nog snart ringt över hälften av de 630 namn som fanns på våra medlemslistor.

Detta är nog det mest positiva jag, vi gjort på mycket länge. Alla blir så glada och är så imponerade över att vi ger oss tid att ringa till dem. Samtalen tar tid men är så intressanta att man tänker på några av dem långt efter att man avslutat samtalet.

Eftersom jag har varit politiker vill många män säga ett och annat om hur vårt samhälle borde styras. Några är så gamla att de var med under kriget och krisen som följde därefter och har många goda råd till dagens politiker. En äldre man pratade sig varm för införande av motboken igen, för att slippa så mycket elände i familjer i karantän tyckte han. Kanske en idé att föra vidare till Katarina Gustavsson.

Jag har förmedlat telefonnummer till några damer över 90 år vars vänninor inte finns längre. Det blev så lyckat. Vi ska försöka att jobba vidare med lite "koppleri" när någon så önskar.

Det blir många timmar för oss åtta som ringer då de allra flesta samtal är mellan 20-30 minuter och ibland längre, men det är ju det som är meningen med en Pratgrupp att man ska få prata av sig. Vi hoppas att vi är klara till midsommar och kan efter det ringa till de som vill ha mer kontakt och kanske sammanföra dem som har liknande historia och intressen.

Pratgruppen /Gunilla Barkar