201110 Långvandring på Gringsbostigen

Återigen över 100 deltagare. Det gör att det krävs bra parkeringsmöjligheter. Den här gången hade dagens ledare, Anders Borgs och Kerstin Hedlund, hittat en upplagsplats ute i skogen och fixat en bra parkeringsvakt, så vi fick plats med ca 50 bilar på en liten yta.



Det blev omkring 40 personer i de två första grupperna som gick under ledning av Anders Borgs respektive Anders Westlund. I min grupp, som först samlats på Lugnetparkeringen blev vi 22 vandrare.

Det blev en varierande vandring på skogsbilväg, över hyggen med vida utsikter och genom vackra skogar. Det var mestadels riktigt torrt, så en av deltagarna, som bara hade lågskor klarade sig riktigt bra.



Fikarasten togs på ett hygge med bra utsikt i flera riktningar. Vi som gick i sista gruppen såg när gruppen före oss lämnade sin fikaplats några hundra meter längre fram. Det fanns gott om bra stenar som sittplatser.



I vår grupp var det 5 hundar den här gången (alla fastnade dock inte på bild):

De kulturella inslagen var få denna gång. Vi passerade en husgrund, där det blev gissningstävling om vad den stensatta gropen varit: jordkällare eller kanske gillestuga?

Vi gick under tre kraftledningar några gånger. Bengt Gilland berättade att dom tillhörde tre olika bolag: det nationella kraftnätet, Faluns eget kraftnät och slutligen Järnvägens kraftnät.

Dagens vandring blev som förra veckan ca 8,5 km och tog runt tre timmar. Höjdstigning enligt min GPS: 151 m.

Nästa vecka går vi från Sörskog, med två alternativ:
* Lång långvandring på 14 km och 250 m höjdstigning, Flymyrskojan och Fänriksberg.
* Långvandring på 10 km och150 m höjdstigning tur och retur Flymyrskojan.
Vi går som vanligt i tre grupper och de som så vill vänder vid Flymyrskojan.

Tack till Tomas Sundström och Anders Borgs för bra bilder.

Vi ses
Mats