201109 Styrelsens sammanträde i sammandrag

Styrelsen hade sitt novembermöte i våra lokaler på Åsgatan. Då vår ordinarie kassör, Holger Freij, hastigt gått bort den 9 oktober har ett intensivt arbete skett för att lösa denna viktiga funktion i vår förening. För oss blev det väldigt påtagligt det gamla ordspråket "Man saknar inte kon förrän båset är tomt". I det här fallet blev det tydligt att en förening som vår måste skapa en bättre beredskap för situationer som denna. Vi i styrelsen saknar personen Holger och den erfarenhet och kunskap han hade för rollen och föreningen.

I dag kunde vi slutligen hälsa Pernille Hallgren välkommen i styrelsen som tillförordnad kassör fram till och med Årsmötet. Likaså har en vice kassör utsetts under motsvarande period, nämligen Kerstin Asmundsson. Styrelsen beslutade godkänna ordförandens beslut gällande kassörsfrågan.

När det gäller ekonomin kan konstateras att ekonomin ser bra ut och att ekonomin är i god ordning i samband med kassörsskiftet.
Styrelsens genomgång av kommittéernas verksamhet blir enkel då det mesta tvingats ställas in. Långvandringarna talar sitt tydliga språk att man väntat på dessa aktiviteter. Det är signaler som kommer tydligt, men styrelsen finner det angeläget påpeka att vi är i ett läge som kräver fortsatt uthållighet och restriktivitet.

KPR har övergått till att använda KPR Au, som är en mindre grupp på fem representanter från föreningarna, att hantera alla frågor som skall hanteras av KPR. Styrelsen ställde sig bakom denna förändring så länge pandemin pågår. Vid senaste KPR Au informerades att kommunalrådet Mats Dahlberg skall träffa projektledaren Jonas Hampus för att tydliggöra kommunens svar på de krav som vi tillsammans med PRO ställt för knappt ett år sedan i det som kallats "Tillsammans i Falun".

När det gäller lokalfrågan för vår del har vi haft ett möte som i dag kunde rapporteras till styrelsen. Wallmanssalen kommer att vara bokningsbar från och med 15 januari 2021. Vi ombads skicka in våra planer för bokning av lokalen. Detta har skett utifrån den Handlingsplan som gjorts för 2021. Bokningarna så långt gäller första halvåret. Förutom medlemsmöten från mars månad har vi bokat tre eftermiddagar per månad för underhållning. Varje tillfälle kan ta 40 personer, vilket innebär anmälan. Detta gäller till och med maj månad. När planeringen är klar kommer information via webben och gruppmail. Som alla förstår kan den pågående pandemin ge andra förutsättningar.

När det gäller tillgång till ett Mottagningskök pågår en dialog om innehåll och praktisk lösning. Vi har lämnat en skrivelse som tydliggör våra krav på innehåll. Vi uppfattar dock att lokalfrågan fått en tydlig puff framåt.

Frågan om trygghetsboende är en annan fråga som kan ses som en långbänk. Även här har det skett framsteg och gruppen har kontakter med en privat byggherre. Kontakterna med kommunen pågår för att bädda för ett positivt fortsatt arbete. Under förutsättningar av positiva svar från kommunen kan vår egen grupp återkomma till de som visat intresse för Trygghetsboende.

SPF Seniorerna Svärdsjö-Enviken har i oktober haft ett extra Årsmöte som enhälligt ställt sig bakom förslaget att föreningen går upp i SPF Seniorerna Falun. Styrelsen informerades om processen fram till en direkt övergång som planeras till den första mars 2021. Vi har en bra dialog med den lokala styrelsen och hoppas att deras ordinarie Årsmöte i slutet av januari 2021 slutligen fastställer deras beslut.

Slutligen beslutade styrelsen att till 2021 inrätta vår Husgrupp som en egen kommitté.

Styrelsen konstaterade att även om aktivitetsnivån är låg, kan ett aktivt arbete ske för att lösa frågor som bäddar för en aktiv verksamhet när möjligheterna ges. Vi hoppas att detta på något sätt kan ingjuta hopp och framtidstro på en mera aktiv förening än tidigare. HÅLL AVSTÅND, HÅLL UT och var rädda om Er.

För Styrelsen
Anders Sätterberg
Ordförande