200914 Rapport från styrelsens septembermöte

Styrelsen hade även förlagt sitt möte i september till Karlsby fäbodar i utomhusmiljö och med iakttagande av behöriga avstånd.

Styrelsen informerades om läget inom de olika kommittéerna där den pågående pandemin fortsätter att prägla vår verksamhet. Den grupp som under våren planerade att besöka äldreboenden som ett led i arbetet med den ofrivilliga ensamheten kommer att öppna upp för en dropp-in-verksamhet en dag per vecka nu under hösten. Närmare information kommer via våra kanaler på webben och gruppmail.

Styrelsen informerades om det möte som ordföranden haft med kommunalrådet Joakim Storck angående våra lokaler. Det var ett bra möte och nödvändigt för att ge den högst beslutande nivån ett så rättvisande underlag som möjligt. Kommunen kommer att återkomma i frågan. Vi betraktar detta som ett steg i rätt riktning för fortsättningen.

Vidare informerades om de möten som vi haft med företrädare för SPF Enviken-Svärdsjö. SPF Enviken-Svärdsjö har nu kommit till den punkt att de inte ser någon möjlighet att driva föreningen nästa verksamhetsår.

De har nu kallat till ett extra årsmöte den 22 oktober där styrelsen lagt ett förslag om att gå upp i SPF Seniorerna Falun. Om Styrelsens förslag antas av det extra Årsmötet skall beslut även tas vid ordinarie Årsmöte tidigt 2021. Konsekvensen om styrelsens förslag ej antas blir att föreningen upphör. Från vår sida har vi så långt vi kunnat stött styrelsen i det förslag som nu lagts.

Styrelsen lade fast Handlingsplanen för 2021 vad gäller vår planering av olika aktiviteter. Planeringen utgår från att vi har lokalfrågorna lösta samt att vi förhoppningsvis har ett mera normaliserat förhållande för våra umgängesformer. Aktiviteterna i planen summerar väl de önskemål som framkommit tidigare när det gäller underhållning, dansträffar med lättare måltider m m. Handlingsplanen utgör även grunden för vår ansökan till Socialstyrelsen om statsbidrag för 2021. Statsbidraget är kopplat till projektet kring den ofrivilliga ensamheten. Styrelsen beslutade att avge den utarbetade ansökan, som skall vara Socialstyrelsen tillhanda den 23 september.

Styrelsen gick även igenom de inkomna Arbetsbeskrivningarna från kommittéerna. När resterande underlag inkommit skall styrelsen fastlägga de reviderade Arbetsbeskrivningarna i oktober.

Slutligen stämdes planeringen av inför kommande aktivitet på Lilltorpet.

Styrelsen genom Ordföranden