Styrelsens möte den 10 augusti 2020



I strålande väder hade styrelsen sitt möte i augusti utomhus i Karlsby fäbodar. Förutom de sedvanliga punkterna på dagordningen hade styrelsen att ta ställning till rapporterna från de olika kommittéerna. Eftersom styrelsen under hela pandemin valt att ha ett strikt förhållningssätt till de rekommendationer som råder, kommer hösten att vara starkt begränsad när det gäller aktiviteter.

Styrelsen beslutade att medlemsmötena under september till och med december ställs in. Friskvårdskommittén fick uppdraget att fortsätta planer för promenader i mindre grupper som man aviserat vid sitt möte. Styrelsen finner det angeläget att man kan vara ute och motionera vilket är stärkande för vår hälsa.

"Ringgruppen" kommer att träffas den 12 augusti för att få eget stöd i bemötandet av bland annat svåra samtal. Man kommer även diskutera hur fortsättningen skall se ut. Styrelsen vill framföra ett stort tack till gruppen för en fantastisk insats.

Programgruppen fick i uppdrag att undersöka och planera för en utomhusaktivitet i slutet av september. Likaså att undersöka och planera för en aktivitet inomhus i våra lokaler i slutet av oktober. I båda fallen kommer aktiviteterna att behöva genomföras vid flera tillfällen och med begränsat antal deltagare. Detta innebär att anmälning kommer att tillämpas. När planeringen är klar kommer information och annonsering ske via webben och gruppmail.

Vid mötet togs även upp de kontakter som förevarit med kommunen gällande våra lokaler. Tyvärr kan konstateras att tillgängligheten hos kommunens företrädare inte är hög.

Styrelsen beslutade även att godkänna en handlingsplan som syftar på vår verksamhet 2021, under förutsättning att vi har ett mera normalt förhållande då. Handlingsplanen bygger på ett utökat utbud med Wallmansalen som tillgång. Likaså den verksamhetsnivå som vi tillsammans med PRO överlämnat till kommunen inom ramen för ett Seniorernas Hus. Handlingsplanen skall dessutom ligga som underlag för vår ansökan om statsbidrag för 2021 ur projektet kring Ensamhet. Vi skall alltså vara förberedda när ansökningstillfället annonseras ut.

Informerades vidare om de kontakter som varit med företrädare för SPF Seniorerna Enviken-Svärdsjö. De har nu undersökt intresset bland sina medlemmar för att påta sig styrelseuppdrag för kommande verksamhetsår. Ingen har anmält sig då svarstiden gick ut den 31 juli. Vi träffar föreningens representanter nu den 11 augusti för att diskutera vad som blir nästa steg. Vårt förhållningssätt är att erbjuda vad vi kan för att medlemmarna skall känna sig välkomna till oss.

Nästa möte med styrelsen har flyttats till den 14 september.
Mötet avslutades med korvgrillning i solen.

Styrelsen