190219 Skidåkning i Vasaloppsspåret

Plusgrader i ett par dagar, även i Mora. Det regnade på vägen upp. Med dessa förutsättningar är det härligt att vi blev så många som nio åkare som åkte till Mora för att åka i Vasaloppsspåret!

Här är tuffa gänget:


Åtta gubbar (med mig) och en dam!

När vi kom till Mora för att lämna bagage i badhuset, så visade det sig att badhuset var stängt pga vattenskada! Inga duschar fungerade!

Jag hade redan innan avfärd fått tipset att åka till Hemus och den nybyggda klubbstugan där. Det var en riktig höjdare. Den är obemannad, men öppen från Kl 6 till 22 och jättefina omklädningsrum och duschar, gratis!! (Någon har sagt att det här har vi betalat för med våra starter i Vasaloppet. Inget fel i det.)

Spåret var kanonfint, men stenhårt.

Ganska svårvallat. Flera körde på SkinTec skidor, med skinnbitar under fästet. Det verkade gå ganska bra. Ola hade klister och han hade bra fäste. Anders Westlund körde utan fästvalla. Jag hade tejp och inget fäste alls. Det blev bättre efter Hökberg, som tur var. Jag kom helt sist tillbaka till Hemus och då satt Anders där, duschad, torr och omklädd!

Resan avslutades på sedvanligt sätt i Mora med en lunch på "Kina Thai", som serverar en mycket god och prisvärd lunchbuffé ända fram till kl 16.

Vi diskuterade i bilen hem om vi skulle starta i Hemus och åka mot Sälen, för att vända när vi tycker sträckan blir lagom. Det är enklare och mer flexibelt, så kanske vi gör så nästa år.

Jag får mycket kredit för att arrangera dessa utflykter, men jag måste säga att jag är hela tiden omgiven av så många bra människor, som hjälper till att lösa eventuella problem, så det är inte så svårt.

Nu får vi se hur det går med VasaStafetten. Vi har två startplatser och tio åkare och åtminstone två reserver, så det ser riktigt bra ut.

På tisdag är det sportlov. Åtminstone för mig. Jag har tre barnbarn och ett vuxet barn, som åker HalvVasan på tisdag, men det kanske dyker upp någon vikarie.

Vintervandrarna blev tre personer och två hundar denna tisdag.

Mats