190129 Skidåkning vid Pumpen i Hosjö och vintervandring på Jungfruberget

Det hade snöat en hel dm. Det var ju risk för att vi skulle få spåra själva. Ändå dyker det upp 21 skidåkare - rekord för skidåkning genom alla år!! Det är tänkbart att jag inte fått med alla, då vi startade i flera omgångar.

Vi hade ju tur. Spåren var packade med rulle, men det gick riktigt bra att åka på. Det gick att åka på hela spårbredden, så man kunde åka tre i bredd:

Man åker ut från Klubbstugan Pumpen på elljusspåret och sedan en kort bit genom skogen ut på skogsbilvägar. Vi var några som åkte hela vägarna och det blev 13,4 km. Här vänder ett gäng vid det ena vägslutet:

Det var några som var med oss för första gången i vinter: Ove Raskopp, som hade Barbro med sig, en blivande SPF-are. Det var Leif Åkerblom som vi inte sett på skidor tidigare. Eric Nirs, vår verklige ålderman, kom med oss för första gången i vinter. Och Björn Linden, som var nybliven SPF-are. Välkomna alla!
Det var lite speciellt med Björn för han hade samma problem som jag: frusna fingrar, frusna fötter och fästet i uppförsbackarna, som jag faktiskt lyckats med den här gången!

Vi fikade inne i det mycket vackra klubbhuset, som Hans och Mejt Kruskopf öppnat åt oss. Mejt vaktade huset under tiden vi åkte skidor. Stort tack till er båda.

Nästa vecka satsar vi på Sörskog!

Utflykten till Mora för att åka i Vasalopps-spåret gör vi tisdagen den 19 februari.

Fredagen 1 mars åker vi StafettVasan. Alla är välkomna att kandidera för en plats. Man får välja sträcka efter antalet tisdagar man deltagit i skidutflykterna.

Vintervandringen.

Tisdagens vintervandring lockade rekorddeltagande: åtta personer och fyra hundar! Det blev en ganska tuff vandring på ca 1½ timme upp på Jungfruberget, ibland fick man pulsa i en dm nysnö.Tack Tomas för vägvisning och foto!

Mats