190122 Skidåkning och vintervandring

Det blev både vandring och skidåkning även denna tisdag. Vintervandrarna var sju personer och tre hundar. Det var Ziris båda bästa kompisar: taxen Freja och dvärgpudeln Bruno.

Vandringen blev extra lång för Ziri, som startade nere i Britsarvet, medan de andra hundarna gick från parkeringen vid Åsbo, men hon hade så roligt med sina kompisar att hon klarade hela vandringen på egna ben, utan att "åka" ryggsäck.

Vandringen blev ca 1½ timme för alla som startade från Åsbo-parkeringen.

Tack Adde för vägvisningen!

Det är vacker vinter i skogen nu och det går ändå bra att vandra i den:

Skidåkarna åkte till Karlsbyheden, där omklädningsrum och fika-rum var öppnade åt oss.

Vi åkte på Årberget, Faluns längsta elbelysta skidspår, 15 km om man åker och vänder i alla byarna, Sundborn, Danholn och Karlsbyheden. Naturligtvis hade vi en långåkare med oss, som gjorde det: Bo Marklund. Vi andra tolv tog det lite lugnare. Eva Halvarson bad mig kolla hur långt det blev för henne och det blev 11 km, men jag glömde tala om det. Här är Eva och Tor Wahlberg på toppen innan man åker ner mot Sundborn:

Här är gänget från gemenskapsboendet Tersen, Sten Sundin, Inger Olevik och Ulla-Karin Johansson, kompletterade med Eva Halvarson i den vackra skogen ovanför Blixbo:

Fikasnacket efteråt blev fokuserat på våra historiska idrottsprestationer: Mats Isberg, som sprungit Stockholm maraton på en imponerande tid, Bo Marklund som springer fortfarande, någon som började göra klassikern men inte klarade av att tänka sig att springa Lidingöloppet och Inger Olevik som vann lokala skolmästerskapen i ungdomen.

Vi tackar Peter Andersson för att vi får komma in och duscha och fika så här.

Nästa vecka blir det troligen Pumpen i Hosjö.

Reservera tisdag 12 februari för utflykt till Mora och Vasaloppsspåret åtminstone, om inte Gustav och Ulla-Karin hittar på något extra för den utflykten.

Hälsningar

Mats