7-14 augusti: Lofoten - en fantastisk naturupplevelse

Klicka här för att anmäla dig (senast 25 juni kl 12.00).

Lofoten i Nordnorge bjuder på spektakulära vyer och är en av världens vackraste platser. Dramatiska berg, vackra sandstränder och fiskebyar finns fördelade på Lofotens fem huvudöar.

Vi åker norrut med buss, passerar Polcirkeln, får en guidad visning av det som återstår av ishotellet i Jukkasjärvi sedan hotellet under våren sakta återvänt ner i älven. Vi gör även ett besök i kyrkan i Jukkasjärvi där vi kan se Bror Hjorts målningar och orgeln med sina enastående dekorationer i renhorn, masurbjörk m m, innan vi passerar gränsen till Norge.

Vi anländer till Lofoten där vi tillsammans med vår lokalguide tar oss runt på Lofotsöarna och ända ner till Å. Därefter åker vi via Blå vägen mot Sverige igen. Resan innebär en hel del bussåkande och vi övernattar i Umeå, Gällivare, Björkliden, Svolvær (två nätter), Storuman och Sundsvall. Under färden gör vi fikastopp och stopp för lunch.

Klicka här för utförligt program (dag för dag) eller hämta på expeditionen.

Pris: 12.395 kr (vid 30 personer) respektive 11.995 kr (vid 40 personer). I priset ingår sju nätter på hotell med del i dubbelrum, sju frukostar och sju middagar, färje- och vägavgifter, utflykter och entréer enligt program samt reseledare.

Tillägg: Enkelrum 2.430 kr samt avbeställningsskydd 300 kr (men kolla med ditt försäkringsbolag eller ditt betalkort om dessa täcker avbeställningsskydd).

Anmälan tidigast 14 mars kl 10.00 och senast 25 juni kl 12.00 via vår anmälningsrutin på webben (klicka här). Det går också att anmäla sig direkt till expeditionen på tel 023‑690 45 eller vid besök. Max 45 personer.

Resesamordnare: Ingalill Bergvall, 070-3 000 248, ingalill_bergvall@telia.com.

Researrangör:Tobbes Resor AB, tel 0226-671 30, info@tobbesresor.se.