Vi behöver bli fler! - Brevduvor!


Anna Boklund bakom ett berg av påsar

För att vi alla ska få föreningens MedlemsNytt i brevlådan krävs ett noggrant planeringsarbete och ett omfattande avslutande fotarbete.

Det startar drygt en månad före utdel­ningen med att tänkbara brev­duvor kontaktas för besked om de kan med­verka. En brevduva sköter utdelningen av MedlemsNytt inom ett avgränsat område, oftast i när­heten av sin bostad. Brevduvan är av central betydelse för att Medlems­Nytt ska komma i brev­lådan. Att skicka medlemsbladet via Post­Nord till alla skulle kosta all­deles för mycket på grund av den höga porto­kostnaden.

För att underlätta utdelningen får brevduvan en lista med detalje­rad information om namn, adress, telefon­nummer, våning, m.m.

Brevduvorna hämtar sina kassar på tisdagen i utdelningsveckan och utdel­ningen av MedlemsNytt sker under den veckan. I maj delade våra brev­duvor ut omkring 1640 med­lemsblad.

Cirka 230 exemplar förses med adressetiketter och skickas med Post­Nord varje gång, till dem som inte kan nås via brevduva.

Vi är ungefär 50 personer varje gång som arbetar för att vi alla medlemmar ska få Medlems­Nytt i brevlådan fyra gånger per år. Av dessa är det två som jobbar med plane­ringsarbetet, två som packar kassar och klistrar etiketter och alla andra är brevduvor.

Men vi behöver bli fler brevduvor, gärna även i ytterområdena av Falun.

Är du intresserad? Kontakta någon av nedanstående kontaktpersoner!

Tack till alla som anmälde sitt intresse för att bli brevduvor i våras! Vi behöver dock fortfarande förstärka följande postnummerområden:

791 47, 791 52, 791 60, 791 62.

(79147: Hosjö Backe – Hosjöstrand – Skyttevägen – Steffens väg

79152: Daniels väg – Ingels väg – Peders väg – Torkils väg – Tvärvägen

79160: Engelbrektsgatan – Hyttgatan – Stigaregatan – Sturegatan

79162: Bagges väg – Berghauptmansgatan – Björbovägen – Bondegatan – Engelbrektsgatan – Ernst Rolfs gata – Gruvgatan – Hyttgatan – Konstvaktaregatan – Kung Magnigatan – Myntgatan – Ornäsgatan – Sturegatan – Styraregatan)

Om du kan tänka dig att dela ut MedlemsNytt någon gång per år så hör av dig!

Anna Boklund Tfn: 070–576 59 50 E-post: anna.boklund@gmail.com
Mats-Gunnar Lönn Tfn: 072–515 42 78 E-post: mg.l@telia.com


Anna Boklund och Mats-Gunnar Lönn


Brevduvor i glatt samspråk


Text Anna Boklund och Mats-Gunnar Lönn, foto Maria Bjerneby Häll