180117 Studiebesök hos Svenska Skidspelen

Jimmy Birklin, VD/CEO för Svenska Skidspelen, tog emot 12 SPFare uppe i Guldrummet i Skidförbundets lokaler, rummet med fantastiskt utsikt mot en snörik anläggning och belysta hoppbackar.

Jimmy, som är från Göteborg, har tävla både på skidor, cykel och i friidrott och blev 2001 världsmästare i sprintorientering. Han var generalsekreterare för O-ringen 2008 och 2016, började därefter som VD för Svenska Skidspelen och är nu i full gång med arrangerandet av årets världscuppsfinal i skidor 15-18 mars.

Svenska Skidspelen ägs till 51% av Svenska Skidförbundet, 40% av Föreningen Svenska Skidspelen (där samtliga skidföreningar i Falun ingår) och 9% av Falu kommun. Ett stort antal frivilliga ställer årligen upp för att stötta spelen och 2017 fördelades dessa på 30% volontärer och 70% funktionärer. Organisationen består av styrelse, VD, organisationskommitté med 12 olika sektioner under sig, ledningsgrupp, referensgrupp.

Efter en frågesport med skilda frågor kring skidsport, som vi var sådär bra på, serverades kaffe.

Framtiden för Svenska Skidspelen – dröm och målbild.

Vision: "Äkta nordisk skidåkning i världsklass". Längd, backhoppning, nordisk kombination året om. Kärnvärden: "Engagemang, glädje, hållbarhet, folkfest". Vi står för att genomföra arrangemang i världsklass.

Vad har hänt och händer

Nordic Ski Conventionen 3-5/11 2017. En mässa och kickoff med leverantörer, skidintresserade, föreläsare i Jala Arena. Nordic Snow Premiere 27/10-17/12 2017. Försäsongsläger backe och NOC. 7 länder deltog som hoppade runt 2600 hopp. Positiv respons från samtliga. World Cup Final 15-18/3. Avslutning på världscupen i längd och backe (FIS cup).

Efter en och halv timme tackade Jimmy för visat intresse och fick en applåd från oss som tack.

Karin Malmgren