171219 Skidåkning vid Stångtjärn

Det blev mycket pensionärer i farten vid Stångtjärn denna fina dag. Ola Hedlund räknade till 13 som var med SPF Seniorerna. Här är det gänget som han lyckades samla, men då hade några redan jagat iväg - som om dom vore tävlingshundar, som skulle starta.

På bilden är det 7 damer och 3 gubbar, så det var övervägande kvinnligt idag! Åtminstone två nykomlingar var med idag; välkommen Kerstin Hedlund och dessutom var en med som pryade som pensionär!

Föret var snabbt och aningen svårt att få bra fäste.

Kalles vallabod räckte till som fikarum då man kom och gick vid lite olika tidpunkter.

Dessutom var Anders Nihlberg ute med veteraner som arbetat med underlaget till skidspåren i Stångtjärn de senaste höstarna - Lennart "Lelle" Eriksson och Bert Andersson. Han skrev: "Vi åkte långsamt för att studera varje detalj av spåret. Vi blev efterhand omåkta av SPF åkarna. Jag passade på att ta några bilder vid T-korset."

Här är en:

Dessutom skrev han: "Från högsta punkten på Åltjärnsvägen har man en fin utsikt mot Grycksbo, Dössberget och högre berg. Det var mycket fint i morse då solen var på väg upp och belyste bergen med vindsnurrorna och dimman/röken över Grycken."

​Stort tack till Ola och Anders för rapporter och foton.

Nu tar vi jullov och återkommer direkt efter nyår om det finns förutsättningar.

God Jul och Gott Nytt År

Mats Hiertner