171114 Vandringen till Grejsanbergets topp

Det här blev en speciell annorlunda vandring! Soppa, smörgås och kaffe med kaka serverades uppe vid toppen på Grejsanberget! Och sedan när man kom tillbaka till fäbodstugan var det mera kaffe och hembakade bullar, muffins, kakor. Stort tack Gunnel och Roland för allt detta.

Det började med en kortare vandring från fäboden till toppen på berget. På vägen dit fick vi intressant information om skogen vi gick i. Kulturstubbar, löt (små betesängar i skogen) och liggmilor till exempel.

Vi hade också fantastiska utsikter söder ut mot sjöarna Draggen och Balungen:

Vid toppen väntade oss en otrolig utsikt åt andra hållet - Amungen med Dalstuga:

När vi åt vår soppa kom en nyfiken hökuggla och tittade på oss från toppen av en tall.

Efter sopplunchen på toppen fick en synnerligen brant vandring ner till vägen och sedan var det en rejäl vandring på ca 5 km på skogsbilväg och den ganska smala "poststigen" som gick genom fäboden.

Vi passerade småtallar, som älgarna tuggat på. Stukade björkar, som älgmammorna rutit ner för att älgbarnen skulle nå de späda skotten i toppen. ​

Här har vi kommit tillbaka till fäbodstugan:

Där gick vi in och serverades kaffe med bullar och kakor. Det var trångt och gemytligt.

Vi var 35 deltagare idag - nytt rekord igen!

Nästa vecka åker vi till Nysjö fäbod och bestiger Himmelsberget. Det blir en vandring på 8 - 9 km med varierande underlag: skogsbilväg, stigar, men även obanad terräng. Jan-Erik Lagerström kommer att guida oss.

Välkomna
Mats Hiertner ​ ​ ​

​ ​