170613 Rapport från senaste KPR-mötet

Vid senaste mötet med KPR, den 13 juni, valdes vår ordförande, Herbert Carlén, till vice ordförande i rådet. Ordförande var då fortfarande Anna Hägglund men från den 1 september får KPR ändrad organisations-tillhörighet och flyttas från omvårdnadsnämnden till kommunstyrelsen. Beslut om detta togs av kommunfullmäktige den 15 juni.

Jonny Gahnshag, Miljö-och samhällsbyggnadsnämnden, informerade vid detta möte om bostadsbyggandet i Falun. Under 2017 beräknas 315 nya bostäder bli klara för inflyttning. Trygghetsboendet Smedjan får 55 lägenheter men fler trygghetsboenden behövs. Utbyggnad enligt Boendeplan för äldre fortsätter och den ska revideras 2018. Jonny Gahnshag betonade att KPR och alla pensionärsorganisationer har en viktig roll i kommunen.

Urban Björn redogjorde för utvärderingen av den enkät som SPF Seniorerna i Falun genomfört och Trygghetsboendegruppen arbetar vidare genom att kontakta kommunen och byggföretag för att få ytterligare ett trygghetsboende centralt i Falun.

Vi påtalade den dåliga vinterväghållningen med oplogade gångbanor och mängder med potthål. Jonny Gahnshag svarade att entreprenören inte fullgjort sitt uppdrag på ett tillfredställande sätt och utlovade en förbättring kommande vinter.

Pia Joelson som är chef för Omvårdnadsförvaltningen berättade om den bussrundtur som kommunens pensionärer inbjudits till den 20 juni. Resans syfte är att informera om vad Omvårdnadsförvaltningen kan hjälpa till med när man blir äldre och visa var boenden och träffpunkter finns. Resan blev snabbt fulltecknad och fler planeras.

Margareta Dunkars