SPF Seniorerna åkte skidor med Rikard Tynell

Ja riktigt så var det kanske inte, men vi kom samtidigt upp till Stångtjärn i alla fall.


Här står Rikard med de pigga pensionärerna: Jerk Segelman, Lars Tysk, Bo Marklund, Mats Isberg, Gerd Andersson, Leif Eriksson och Ola Hedlund.

Det hade snöat 3-4 cm, så vi hoppades att Rikard skulle spåra åt oss, men inte, han smet ner på Gamla fruns väg och körde väl sin stakträning. Men vi hade i alla fall världens tur - en dam som åkt hela slingan, Järnhatt och Hästskomyren före oss. Vi kom ikapp henne på hemvägen före Långa Backen, så vi kunde tacka och tipsa henne om våra onsdagar.

Nu kan jag pricka av Hästskomyren för i år! Jag fick sällskap av Bo hela vägen - det var härligt.

Här är vi med vändplanen i bakgrunden:



Föret och spåren fungerade riktigt bra trots nysnön - men tiderna blev ju inte årets snabbaste ändå.

Väl tillbaka för fikat i vallaboden kunde vi hurra för vår 80-åring: Lars Tysk, som fyllde i förra veckan. Han åkte de 12 km till Järnhatt idag - strongt.

Vi konstaterade också att det har blivit riktiga backar, både upp och ner, på vägen till Järnhatt, efter att skogen huggits ner. Det är ju en synvilla, men man uppfattar det helt annorlunda, med skog nära inpå spåret.

Idag var vi åtta skidåkare och vi fortsätter åka på onsdagarna, så länge vi har fina förutsättningar.

Mats Hiertner

Vill ni vara med på utflykterna, skicka en anmälan via e-post till mats.hiertner@gmail.com. All information inför utflykterna skickas som e-post.