170201 Skidåkning i Bergebo

Vi blev tio tappra skidåkare i Bergebo idag. Leif och Kristina hade varit där och åkt dagarna innan, men var ändå med idag också. Bra jobbat! Spåren var så bra som det går att få. Lite hårda, som gjorde att det krävdes bra fästvalla för att få grepp i uppförsbackarna. Jag hade ambitionen att följa med Bo i hans tre 7-km varv. Men oj vad jag blev frånåkt - han bara stakade uppför. Det slutade med att han åkte 21 och jag fick nöja mig med 16 km! Ändå hade han frågat om någon hade en borste för att borsta fram bättre glid, innan vi startade, utan att han fick någon.

Vi åkte i stort sett bara på vägen, men Gerd och Lars jagade varandra på spåren i skogen förbi Igeltjärn.

Vi fick en ny åkare i gänget idag - välkommen Eric Nirs!

Här har gubbarna konferens om man skall välja vägen eller åka på myren längs vägen. Den 10 m långa backen var dock för farlig, så det blev vägen.


Från vänster är det Bert Andersson, Ola Hedlund och Leif Eriksson.

Här rundar Kristina vändplan efter 3,5 km för andra gången.

Läget i laget till StafettVasan är att vi är fyra, som har högsta deltagandet idag: Gerd, Leif, Ola och jag. Sedan har vi Mats Isberg, Bo och Gustav till den femte sträckan och som reserver.

Boka in måndag 27 februari kl 10 för planeringsmöte inför loppet!

Vi behöver hjälp med att hämta ut våra nummerlappar i Mora helgen före den 27. Är det någon som skall åka KortVasan, TjejVasan eller Söndagens Öppet spår vore det bra om vi fick hjälp.

Nästa vecka planerar jag att vi åker i Vasaloppsspåret. Vi åker bil till Mora och lämnar en bil där och fortsätter till Oxberg i den andra bilen, för att skida tillbaka de tre milen. Vi skulle kunna lämna av i Hökberg om man bara vill åka de sista 18 km. Sedan badar vi i badhuset och äter lunch i Mora.

Bo och Gerd är med och Ola blir med om solen skiner!

Thomas och Rigmor: Är ni med nu?

Vi ses

Mats

Vill ni vara med på utflykterna, skicka en anmälan via e-post till mats.hiertner@gmail.com. All information inför utflykterna skickas som e-post.