170118 Skidåkningsrapport

Idag var det snabba spår! Isiga. Vi var 12 mer eller mindre modiga, som delade upp oss på olika varianter. En del åkte kring Stångtjärn, där det inte var några backar. Några åkte 8:an och kände att det var bäst att gå i de snabba krokiga backarna ner mot Stångtjärn. Åldermannen Lars Tysk åkte ända till Järnhatt och åkte även i backarna på slutet - strongt.

Själv hade jag rekommenderat Gamla Fruns väg, så jag åkte där och letade efter de andra, utan att träffa på någon.

Dagens långåkare var Bo Marklund, som åkte 26 km, men han hann inte tillbaka innan vi fikat klart! Alla klarade sig utan brutna armar eller ben.

Så här såg det ut i vallaboden efteråt:


Lars Tysk, Sigge Gustafsson, Conny Kindåker och Hans Kruskopf ​

Intresset att åka StafettVasan är stort, men inte tillräckligt stort för att säkert kunna få ihop två lag. I dag är vi: Ola, Gerd, Mats Isberg, Gustav Boklund, Calle Bergström, Bo Marklund, Leif Eriksson, Bert Andersson och jag. Vi är nio intresserade av de 5 platserna i laget och det bör finnas reserver.

Vi kör inget toppat lag, utan de som varit med på träningarna flest gånger får välja sträcka. För tillfället är det fem som varit med tre gånger: Gerd Andersson, Leif Eriksson, Mats Hiertner, Mats Isberg och Ola Hedlund.

Går det att skrapa ihop 2 - 3 ytterligare åkare, så är det ju möjligt att vi kan köpa ytterligare en startplats.

Vi bestämde att vi tar en startplats kl 10 i Sälen.

Nu hoppas vi på bra förhållanden nästa onsdag, för vädergudarna har inte varit på vår sida denna vinter.

Mats

Vill ni vara med på utflykterna, skicka en anmälan via e-post till mats.hiertner@gmail.com. All information inför utflykterna skickas som e-post.