160831 Seniorgolf i strålande sensommarväder

Onsdagen den 31 aug 2016 samlades åter ett stort gäng seniorer för en lättsam golftävling på Samuelsdals fina bana. De 39 deltagarna grupperades i nio lag med 4-5 spelare i varje gäng. Spelformen var Texas-scramble, en lagtävling där det gäller att samarbeta och få ett så lågt resultat som möjligt. Alla slår ut sin boll vartefter laget väljer bästa bolläge och alla spelar vidare därifrån. Emellertid måste alla spelare i alla lag svara för minst ett av lagets utslag på de nio hålen.

Det blev en jämn kamp som vanligt. Ett lag gick i mål på 26 slag (-1), tre lag hade 28, tre 29, ett lag 30 och ett gäng 31. Segrarlaget bestod av Tomas Lorenz, Berit Berger, Annemarie Eld och Ebbe Edström. Tvåa kom laget med Kent Malmström, Beryl Eriksson, Agneta Sommar Sand och Lars Gradin. Trea blev Bengt Fahlgren, Kerstin Älegård, Iris Avander, Lars-Åke Jansson och Hans Hallberg. Andra- och tredjepristagarna fick särskiljas efter granskning av spelet på de sex sista hålen.

Den individuella tävlingen, närmast hål på ettan, vanns av Britt-Marie Carlsson med 2,28 m bland damerna och av Lars Eriksson med 4,73 m bland herrarna.

På bilden ser vi segrarlaget stråla ikapp med solen och visa 26 fingrar, vilket blev deras segerresultat. Fr.v.: Tomas Lorenz, Annemarie Eld, Berit Berger och Ebbe Edström.

Sven Olsson