160803 Seniorgolf i sensommarsol


Segrarlaget med fr.v. Annemarie Eld, Stig Nordin, Gun-Britt Åman och lagkaptenen Jan-Erik Vestlund njuter av sol och segerns sötma.

Pensionärsgolfen var denna vecka (och nästa) flyttad till tisdag på grund av Dalagolftävlingen på onsdag. Informationen hade tydligen gått fram för 30 glada och pigga seniorer kom till start vid Samuelsdals klubbhus. Spelarna grupperades i sex trebollar och tre fyrbollar och spelade en rond Texas-scramble med kanonstart på niohålsbanan. Solen sken och värmde gott.

Greenerna var lättrullade och fick många puttar att rinna förbi hålet. Trots detta blev resultaten riktigt bra. Två lag kom in på 27 slag, två på 30, tre på 31 och två på 32. Bäst av alla var fyrbollen Jan-Erik Vestlund, Annemarie Eld, Stig Nordin och Gun-Britt Åman. Tvåa blev laget med Lars Gradin, Inga-Lill Nordin och Åke von Knorring. Trea laget med Lars-Åke Jansson, Wivianne Eriksson och Nils Sjöström.

I den individuella tävlingen, närmast hål på ettan, segrade Monica Kilström bland damerna med 3,60 m och Göran André bland herrarna med 4,62.

Sven Olsson