160308 Skidor i Sörskog

Man blir lika förvånad varje gång man åker från stan upp till Sörskog! Härnere rinner vattnet på gatorna, men när man svänger av Rättviksvägen upp mot Sörskog ändras intrycket direkt. ​Det här fotot på Olle Stendahl och Tell är taget på toppen av Koltjärnsberget, där 12an vänder. Hunden Tell är synnerligen väluppfostrad för dessa utflykter - inte ett steg han tar i spåret, utan håller till i stavspåren.

Vi blev 5 åkare idag: Olle, Lars Tysk, Kristina Holmberg, Bo Marklund och jag själv. Korsnäs skidåkare åker också till Sörskog på tisdagar, så vi träffade dem i värmestugan efteråt:

​Förutom dessa gentlemän var det två busslaster skolbarn från Söderbaumska ute i spåren. Spåren var nyuppkörda på morgonen: pulkaspåret, 7an och 12an. Här kan ni se spåren komma tillbaka till Sörskog tillsammans med Kristina:

​T.o.m. dubbla spår!

Alla åkte upp på berget idag - minst en gång. Jag genade visserligen i början, så att Lars blev lurad - han åkte och väntade på att jag skulle komma ikapp honom, men när jag inte gjorde det åkte han hela 12an, som han egentligen inte tänkt från början.

Olle villade bort sig lite, när Tell fick vittring på fågel, så dom var upp på berget två gånger och fick bara en kort fika. Vi andra satt länge med Korsnäsgänget. Spåraren Bengt Lock satt också med oss en stund. Vår vän Hans Kruskopf föredrog dock Medelhavet denna vecka!


Lars Tysk, Bo Marklund, Kristina Holmberg och Mats Hiertner

​Vi får se hur det blir nästa tisdag. Kallgrader på nätterna, men en hel del plusgrader på dagarna. Jag kan inte inte vara med själv - flyttad SPF-resa till Lennart Sand, men jag räknar med att skicka ut ett mail på söndag.

Mats Hiertner

Vill ni vara med på utflykterna, skicka en anmälan via e-post till mats.hiertner@gmail.com. All information inför utflykterna skickas som e-post.