160126 "We are the heroes of our time"

Eller "Det måste vara någon som skämtar med oss" - jag vet inte vilken som är den bästa rubriken?

Första gången var det vatten på isen, som frös fast på våra skidor. Andra gången var det svinkallt. Idag kom värmen på natten innan vi skulle ut och åka - plus 4 grader!

Vi blev i alla fall fem som träffades uppe vid Stångtjärn - Johnny Skogberg kom med oss för första gången - det var starkt med dessa förutsättningar. Bo Marklund, som åkte i vårt lag på StaffettVasan kom också. Nu är vi fyra som kan tänka oss att åka i år: Bo, Kristina Holmberg, Ola Hedlund och jag. Det kommer säkert flera, när förutsättningarna blir bättre.

Idag var det halkigt i spåren! Jag hade tejp-valla - det räckte inte alls. Det var rött klister som krävdes. Lars Tysk vägrar klister, men han tar sig fram i alla fall.

Spåren var riktigt fina på sina ställen.

​Men det var skräpigt på andra ställen, men där var hjältarna ute. Det var sex pensionärer från Falu IK ute med spadar och skottade i snö i spåren. Här är en av dem; Lars-Gunnar Larsson:

Dessutom var Sten Näsman, skoterföraren, ute och plattade till i spåren. Dom har arbetat mycket under sommaren också. Bl a har man gjort doserade kurvor i backen ner mot Stångtjärn - så vi fick rådet att stå på, så är risken mindre att ramla! Till sommaren tänker dom satsa på att förbättra sträckan genom skogen efter Åltjärn. Stötta gärna Falu IK för deras arbete!

Det är inte så lätt att fota med skidor och stavar, så den här gången blev det en "selfie" också:

Jag hoppas att ni alla nu ber till vädergudarna för bättre förhållanden nästa tisdag!

Vill ni vara med på utflykterna, skicka en anmälan via e-post till mats.hiertner@gmail.com. All information inför utflykterna skickas som e-post.

Hälsningar

Mats Hiertner