151014 Taube, Bellman och Elvis på körens 35-årsjubileum

Det blev fullsatt salong och god stämning redan från början vid oktobers månadsmöte i SPF Seniorerna Falun. Föreningens egen kör fyller trettiofem år, en kör som sjunger i fyra stämmor. F.n. har den femtio medlemmar och idag stod flertalet av dem trevligt uppställda på Nybrokyrkans scen framför dirigenten Margareta Åberg.

Vi fick höra kända visor av Taube, Bellman, låtar från Elvis Presleys repertoar, Tomas Ledins eurovisionslåt från 1980 – det år då kören bildades – med texten "Just nu vill jag leva". Kören ackompanjerades följsamt på piano av Mats Åberg. Han hade också arrangerat många av sångerna. Mats Bergman, körens "bas" presenterade under föreställningen fyndigt och humoristiskt sångerna, litet körhistoria med roliga episoder.

Men vi fick också sjunga själva – sedan Margareta bjudit oss med på "uppsjungning" med övningar för andningen, stämbanden, tonbildningen och annat som kören brukar öva. Nu var vi redo för allsång med fyndig text anpassad för oss seniorer.

Föreningen har glädjen att äga en riktigt bra kör, trevlig och rolig att lyssna på och att sjunga i. Vi applåderade livligt när Gunnar Trued tackade kören.

Kören bjöd på kaffe och vi fortsatte samvaron kring borden.

Gustaf Lagerby