150923 Sommarens sista pensionärsgolf

SPF:s pensionärsgolf på Samuelsdals GK avslutades för säsongen 2015 idag den 23 september. Vi har spelat scramble varje onsdag förmiddag sedan den 6 maj. Av 21 möjliga tillfällen har 20 ronder genomförts, trots allt regn som varit. En enda gång ställdes tävlingen in på grund av regn.

Tillslutningen har varit god och hela tiden ökat. Som mest har 42 pensionärer deltagit och snittet legat på ca 25 golfare per gång. Det betyder att ca 500 ronder genomförts och att pensionärerna tillsammans avverkat ca 1000 km. En fin motion i trevligt sällskap och med en lättsam tävling som morot.

Dagens rond innehöll en helt ny bana: Hålen 1-8-9-10-11-12-13-14 och 15 spelades. På de kortaste hålen 1-11-15 var det individuell tävling om att komma närmast hål och på långhålet nr 13, 452 m långt, en tävling om längsta drive. De 14 deltagarna delades upp i fyra lag om tre spelare och ett lag med två. Spelformen var vanlig scramble där herrarna spelade från gul tee och damerna från röd. Bästa bolläge väljs efter varje slag tills man hålat ut.

Trots en ganska blöt bana och regn i luften nästan hela ronden lyckades alla lag gå i mål på 32-39 slag. Banans par (idealresultatet) på dessa hål blir 32. Bästa lag blev Hans Thors och Sven Olsson med 32 slag. Tvåa kom Tord Halvarsson, Britt-Marie Carlsson och Hans Eriksson med 34 och trea Owe Lindqvist, Annemarie Eld och Kjell Åberg med 35 slag.

I de individuella tävlingarna närmast hål var Elisabet Walinder bäst på 11:an och Berit Berger bäst på såväl 1:an som 15. Elisabet slog även längsta drive på hål 13 bland damerna. I herrklassen hade tävlingsledaren Sven Olsson ofinheten att ta hem alla priser på såväl närmast hål som längsta drive.

Alla deltagare tackades med tårta till kaffet samt en liten sammanfattning i text och bild av sommarens pensionärsgolf. De individuella segrarna belönades med en liten kåsa med texten "Bäst när det gäller! SPF-golfen Samuelsdal 2015". På bilderna ses alla 14 spelare på trappan till Samuelsdals herrgård, Hans Thors vid utslaget på hål 1 samt ett par bilder från kaffe- och tårtstunden efter tävlingen.

Sven Olsson