150303 Skidåkarrapporten den 3 mars

I stan börjar en grön gräsmatta sticka fram - blött och slaskigt på vägen mot Rättvik. Och så svänger man upp mot Sörskog och börjar stigningen - genast blir det vit fin snö, t.o.m. på vägen och när man kommer upp till Sörskog ligger det 5 cm nysnö på marken och även på träden. Riktigt vackert! Ljuset var så intensivt där, att Inger, som är ljuskänslig ville låna solglasögonen, som alltid ligger i bilen.

Snön var dock kram, så en intensiv vallning startade - några hade klister i botten och andra körde bara på burkvalla. Ingenting fungerade överallt - ibland hade man inget glid och ibland inget fäste, men det gör ju bara att man inte behöver åka så långt för att bli trött. De flesta åkte långt i alla fall - jag kom tillbaka efter en och en halv timme och då var jag andre man tillbaka!

Här ser man hur mycken snö det var i skogen, tillsammans med Inger och Tord.

Det var mycket folk i Sörskog idag - mest beroende på att Söderbaumska var där med alla sina elever i fyra bussar och då kom det en del föräldrar och far- och morföräldrar också. Vi är Inger Olevik, Bo Marklund, Tord Karlsson och Olle Bennström.

I dagens HalvVasa över 45 km deltog Kristina Holmberg som fick tiden 4:15:57 - bra jobbat. Hon åker första sträckan för oss i StafettVasan - jag tror hon kommer till Mångsbodarna redan kl 11, men hon vill inte lova något.

Vill ni vara med på utflykterna, skicka en anmälan via e-post till mats.hiertner@gmail.com. All information inför utflykterna skickas som e-post.

Mats Hiertner