150301 Vårt lag i Stafettvasan har gått i mål!


Fr v: Bo Marklund, Leif Eriksson, Kristina Holmberg, Sven-Christer Kihlén och Bert Andersson

I år deltog för första gången SPF Seniorerna Falun med ett lag i StafettVasan. Det var sannolikt det enda pensionärslaget från Dalarna, säger Hans Thors i Friskvårdskommittén.

StafettVasan från Sälen till Mora är uppdelad på fem delsträckor. Våra deltagare var Kristina Holmberg som åkte första sträckan på 24 km, Bo Marklund andra på 24 km, Leif Eriksson tredje på 14 km, Bert Andersson fjärde på 9 km och Sven-Christer Kihlén femte och sista på 19 km.

7 timmar 47 minuter och 59 sekunder tog det för dem att klara av de nio milen.

- Vädret var fantastiskt! Kallt och bra glid på morgonen, men blötare i spåret längre fram på dagen, konstaterade åkarna.

Vid målgången fick slutmannen Sven-Christer hela fem medaljer om halsen. Efter några sekunder insåg han att avsikten var att han skulle dela med sig till sina fyra lagkamrater.

Foto Bengt Ahlstrand

Här är en rapport från slutmannen Sven-Christer:

SPF Seniorerna Falun i Stafettvasan

Stafettvasan genomfördes i soligt töväder. På sista sträckan som jag åkte var spåren hyfsade, snön grovkornig men lite för blöta och sugande. För att klara vallningsproblemen körde jag på mina vallningsfria skidor så motluten klarade jag bra men nerför gick det inte så fort. Som 70+are har jag lärt mig att skida i min egen takt och inte bli störd av att bli omkörd av yngre skidlöpare. Ganska skönt faktiskt. När jag gick i mål blev jag behängd med 5 vasaloppsmedaljer och det tog någon sekund innan jag insåg att bara en var min.

Jag träffade Mats Hiertner på Willys en vecka innan som frågade om jag åkt lite skidor och kunde tänka mig att åka en av sträckorna. Och nu är det gjort.

Sven-Christer Kihlén

Foto Anna Kihlén