150210 Skidåkarrapport

Snabbaste spåren vid Stångtjärn i år! Burkvallan hjälpte praktiskt taget ingenting. Spårarna hade varit ute innan det hade frusit på, så spåren var helt perfekta - tom vid bron i skogen på väg ner mot Stångtjärn.

Det var dock lite cirkus att komma upp till Stångtjärn. Friskolan Mosaik skulle ha friluftsdag och kom med tre bussar, som hade mycket svårt att komma uppför backen vid Lövberget, så vi blev stående en kvart innan dom lyckades.

Vi var sex tappra som åkte runt i varierande utsträckning. Olle Bennström tog det lugnt idag - åkte några varv runt Stångtjärn och en bit ner på elljusspåret. Calle Bergström jagade runt - ner för Långbacken (som var lite för snabb även för honom idag), bort till Hästskomyren och åtminstone en gång till Järnhatt! Vi hade två damer med oss: Britt-Marie Tägt och Kristina Holmberg, som båda beundrade utsikten från Järnhatt. Lars Tysk, tvåa på flitighetslistan - efter mig, hade som de flesta problem med fästet, men fick något bättre bredvid spåren.

Vill ni vara med på utflykterna, skicka en anmälan via e-post till mats.hiertner@gmail.com. All information inför utflykterna skickas som e-post.

Mats Hiertner