150127 En holländare i ett vindskydd i Sörskog

Vi blev bara sex som idag (27 januari) åkte till Sörskog - det var väl för långt för att vara motiverat när det var så fina förhållanden på nära håll - se Connys kommentar nedan. Det var väl många som nyttjade dagen på nära håll.

Vi fick dock sällskap av fyra gentlemän från Korsnäs, med Hans Kruskopf i spetsen. De samlas 0930 vid Jungfrurondellen för samåkning till Sörskog. De utnyttjar också duscharna och byter om efter åkningen. Gör ni så här varje tisdag - skulle vi kunna samarbeta, så att de från SPF, som vill åka till Sörskog följer med er?

Spåren var nya för morgonen och fantastiskt fina. Högst uppe på beget på 12 km slingan hittade jag en holländare, som gjorde rent ett par kängor och som sovit över i vindskyddet däruppe. Det var en konsult som skulle till Gävle men mötet blev inställt efter det att flygbiljetterna köpts, så då åkte han hit i stället. Han hade sovit två nätter i en stuga i Sifferbo och nu en natt ute här, men nu skulle han bila tillbaka till flyget till Holland. Han hade åkt en hel del alpint men det här var premiär för längdåkning. Skidorna hade han hyrt i Bjursås och han hade också åkt i Stångtjärn!

Entusiasmen för att åka en runda till efter fikat saknades i gänget. "Stackare - som måste ut igen!" var en kommentar som jag fick. Men jag svarade att "Stackarna var de som inte fick utnyttja den vackra naturen längre".

Vill ni vara med på utflykterna, skicka en anmälan via e-post till mats.hiertner@gmail.com. All information inför utflykterna skickas som e-post.

Hälsningar, Mats

Conny Kindåker åkte till Stångtjärn och skrev:

Valde Stångtjärnsnaturen idag då vi snart har KGK-möte, det var fantastiskt fint, nydragna spår vid midnatt som frusit till och solen sken på snöhöljda grenar.