150120 Skidåkarrapport

Ofattbart hur dom har kunnat fixa till spåren så perfekta - så mycket skräp, som det var i lördags. När man är nere i stan förstår man inte att det är skillnad i temperatur uppe vid Stångtjärn, men det var sagolikt bra! Men dom arbetar mycket också - när jag skulle åka hem stötte jag på en man med skyffel,som skulle upp till träbron i sista backen, för där fanns det inte så mycket spår.

Vi blev 13 åkare (4 damer och 9 gubbar) som åkte i den härliga terrängen. Vi var 8 som inte vände förrän Järnhatt - drygt 12 km. Man kunde se mycket spår av vildsvinen och en del älgspår också.

Vi har ju ett lag anmält i Stafettvasan och det verkar inte vara några problem att få ihop åkare till det laget med så starka åkare som vi har. Kristina Holmberg, Conny Kindåker, Olle Bennström, Ola Hedlund var några som redan idag skulle kunna tänka sig att åka. Dessutom saknades flera starka namn idag. Bland andra har vi inte sett till initiativtagaren Leif Eriksson överhuvudtaget i år!


Ett antal pigga åkare före start vid Stångtjärnsstugan


Dagens långåkare blev Kristina Holmberg, som åkte två gånger till Järnhatt, här tillsammans med Rangwald och Conny.


En till som förlängde åkandet idag var BrittMarie Tägt, som åkte fram till Långbacken och vände.

Så fina förutsättningar som det är så blir det nog Stångtjärn även nästa vecka.

Vill ni vara med på utflykterna, skicka en anmälan via e-post till mats.hiertner@gmail.com. All information inför utflykterna skickas som e-post.

Hälsningar

Mats