141209 Skidåkarnas försäsongvandring

Det blev deltagarrekord vid tisdagens vandring vid Stångtjärn - vi blev 5 damer och 10 herrar! Fyra nya ansikten, som verkade trivas väl i sällskapet. Välkomna Britt-Mari, Britt-Inger, Kjell och Mats.

Ett fantastiskt solsken och bra underlag under fötterna, så det blev också rekord i snabbhet - vi fick bara vara ute i 2,5 timmar innan vi var tillbaka vid Stångtjärn igen efter 9 km.

Här står vi i startgroparna efter fikat, som vi tog i "Dansbanan" vid Djuptjärn, som egentligen är en gigantisk grillplats. Stenar på golvet, så det är svårt att dansa.

Här provar Ola hur tjock isen är på Djuptjärn. "Tjockis" var det någon som ropade i sällskapet, troligen med syftning på isen, som höll.

Här närmar vi oss Stångtjärn och vandrar ner mot elljusspåret.

Vill ni vara med på utflykterna, skicka en anmälan via e-post till mats.hiertner@gmail.com . All information inför utflykterna skickas som e-post.

Nästa tisdag 16 december vandrar vi Knivstigen och Dalkarlsleden från Kniva. Det blir en rundvandring på 10 eller 12 km, beroende på väder och underlag. Vi träffas 9:00 vid parkeringen vid Hälsinggårdsbryggorna. Vill någon åka direkt, så startar Knivstigen vid Bollergården. Det går också att vänta vid infarten till Kniva från stora vägen. Vi undviker att parkera för många bilar uppe i skogen.

Mats Hiertner