SPF Falubygden firar tre jubileer

Klicka här för fler bilder.

Vilken uppslutning det blev! Kristinehallens femhundra platserna fylldes, 490 inträdesbiljetter hade sålts till söndagsklädda besökare med silverhår och glada förväntningar.

Riksförbundet SPF Seniorernas 75­årsjubileum och samtidigt SPF Falubygdens 35årsjubileum firades med en musikalisk eftermiddag med "egen" musik.

Ordförande Gunnar Trued berättade kort om förbundets och lokalföreningens historiska utveckling och presenterade föreningens många olika verksamheter. Föreningen är landets tredje största med snart 2 200 medlemmar.

Och det tredje jubileet? Orkestern Falu Evergreen, glada jazzälskande musikaliska pensionärer, firar i år tio år. Den är fristående från SPF men är något av ett husband för föreningen och spelar musik som verkligen uppskattas av medlemmarna.

SPF­kören, fyrstämmig blandad kör, är föreningens egen och leds framgångsrikt av Margareta Åberg.

Vad bjöds publiken på?

De sex Evergreenarna och kören framförde tillsammans flera egna arrangemang, bland annat på "Down by the riverside", "A nightingale sang in Berkeley Square", "Flickan i Havanna".

Det blev i pausen stort mingel vid och kring kaffeborden.

Efter pausen intog Falu Evergreen själva scenen och levererade låtar ur sin evigt gröna repertoar av "okomplicerad underhållningsmusik med dansanknytning" som de själva beskriver den. Vi kände igen och gillade det vi fick höra.
Gunnar Trued tackade kören och orkestern för sina fina bidrag till den musikaliska eftermiddagen och publiken för att de kommit så många till firandet.

Text Gustaf Lagerby, foto Sven-­Erik Ejeborg, Stig Oskar Hellberg och Björn Carlsson

Du kan se Dalarnas Tidningars intervju med Gunnar Trued här.