140211 Alla Hjärtans Kryss

Alla hjärtans kryss – Årets resefest med ReseSkaparna 11-12 februari 2014

Ja, och en resefest blev det under ett dygn som knappast räckte till för alla trevliga aktiviteter på båten. Det såg ut som att alla Sveriges pensionärer hade samma mål. Att fly det mörka och tråkiga februarivädret för ett guldkantat kort äventyr i gemenskap med andra.

Efter att vi fått våra hytter var nog alla inriktade på den rikliga buffen som servades. Kallt och varmt, ost och dessert med valfri dryck därtill. Riktigt gott var det. Jag tror att de allra flesta uppskattar att få sätta sig vid ett dukat bord och att ha sällskap under måltiden. Inte minst en vanlig tisdag! Innan det var dags för kvällens uppträdande måste man ju rekognosera lite på båten.

Därefter var det dags för kvällens show på club Maritim. Jag är inte helt säker på om alla som uppträdde under showen var guider eller inte, men roliga var dom och dom bjussade verkligen på sig själva med både skämt, sång och dans.

Efter lite sömn utan sjögång var det dags för ny mat. En riklig och mycket god frukostbuffé stod uppdukad med allt det där man inte äter hemma på en vardag. Åtminstone inte vid en och samma frukost! Sedan var det dags för övergripande reseinformation där de olika reseledarna presenterades.

Klockan 11.00 - 14.00 var det olika föreläsningar (samt resemässa på annat däck) där man själv valde vad som var intressant. Inte mindre än 34 olika föreläsningar från olika företag som ReseSkaparna samarbetar med och de olika reseguiderna hade olika presentationer på 30 minuter. Här gällde det att hålla tungan rätt i munnen. Både vad man skulle välja att lyssna på och hitta rätt föreläsningssal. Det var ett stort utbud av reseskildringar, långa och korta resor, inom och utom Sverige. Att resa innebär ju inte bara att välja resmål - att ha en guide som man gillar är också mycket viktigt. Här träffade vi ju alla live. Inte minst vår förträfflige reseledare Zlatko Papac från Kroatien fick vi tillfälle att ge en kram. Av de föreläsningar som jag gick på lämnade "Sydamerika – Två länder i Anderna, Ecuador och Peru" ett oförglömligt minne även om jag kanske aldrig kommer dit.

Allt var mycket väl arrangerat av vår egen reseledare Ingalill Bergvall. Ett stort tack också till ReseSkaparna för ett mycket bra arrangemang som gärna får återupprepas! Till er som inte var med i år! Eller som inte planerar en längre resa. Det kommer ett nytt år och förhoppningsvis en ny chans att gå ombord på m/s Birka, det är en mycket trevlig och prisvärd resa i sig!! Sedan kan man drömma och fantisera om inte resan blir verklighet.

Gunilla B. Westström