130817 Operan på Skären - en pärla på Skäret

En ljuspunkt under den väderväxlande sommaren var endagsutflykten till Operan på Skäret där vi fick njuta av Barberaren i Sevilla. Liksom tidigare besök där for vi först till Bångbro herrgård där vi undfägnades med en ypperlig måltid. Bussen fortsatte sedan till Skäret som är en udde ut i änden av sjön Ljusnaren.

Operalokalen har tidigare varit en torklada för timmer under sågverkens blomstringstid och har nu blivit en ändamålsenlig operalokal som trots den till synes enkla byggnaden har prisats av musikexperter. Operan drivs av föreningen Operan på Skäret och har just i år firat 10årslubileum sedan starten .Tillgängligheten är bra även för rollatordrivande pensionärer.

Föreställningen framfördes på originalspråket av entusiastiska sångare med den intrigerande barberaren i täten – det verkade inte som att han hann med sin yrkesverksamhet som frisör för sitt ränksmideri. Handlingen gick bra att följa på svensktextade bildskärmar. Efter en angenäm bussresa, mat och operaföreställning for vi hemåt mot solnedgången. Vi tackar bussföraren och vår reseledare Ingegerd Mellquist för en väl genomförd sommarresa

De som inte varit till Operan på Skäret tidigare kan varmt rekommenderas att ta chansen att fara dit då tillfälle ges. Operahuset med innehåll är en verklig pärla i storskogen.

Hans Nilsson