Webbadress och bokmärke/favorit

Egentligen är det kanske onödigt att skriva detta nu - du har ju redan hittat hit. Men du kanske kan tipsa en granne om hur han ska göra. Klicka på rubriken för att läsa mer.

Den första december fick samtliga SPF Seniorerna-föreningar nya webbplatser. Eller rättare sagt, skulle ha fått. Det var ganska skakigt i början och mycket som inte fungerade. Nu verkar det mesta ha stabiliserat sig. Adressen till vår sida är densamma som tidigare, dvs spf.se/falun (även spfseniorerna.se/falun går bra).

Men för de av er som har sparat den gamla adressen som bokmärke i er dator har det inte fungerat. Det beror på att spf.se/falun är en s k "enkel adress" som ledde till den "riktiga" adressen som var http://www.spf.se/default.asp?nodeid=12129. Och det var alltså den som sparades i din dator som bokmärke. Den fungerar inte nu. Så man ska alltså radera det gamla bokmärket, gå in på spf.se/falun för att komma till den nya sidan - och sedan gärna lägga till den som bokmärke (som kommer att leda till den nya "riktiga" adressen http://www.spfseniorerna.se/distrikt/daladistriktet/foreningslista/spf-seniorerna-falun/).

Om du googlar på t ex "spf falun", vilket är ganska naturligt att göra, så kommer det överst i träfflistan upp ett antal träffar som leder till den gamla webbplatsen (dvs inte leder någonstans). Anledningen till detta är att dessa sidor historiskt har många fler besök än vad den nya webbplatsen ännu har hunnit få.