Vi går på bio tillsammans

Uppdaterades: 18 mars 2020

Inställt tills vidare.

Kommande filmer presenteras här ungefär en vecka före visning.

Starttiderna för filmerna varierar, så kolla noga på respektive film, där start- och sluttid står!

Pensionärspris finns till alla föreställningar, men billigast är att köpa SF:s rabattkort för 85 kronor, då går man för halva priset och kortet gäller måndag till torsdag i tre månader. Det gäller för fyra filmer.

Ingen anmälan behövs, inget medlemskort, bara kom och köp biljett till önskad film. Vi pratar om filmerna efteråt på restaurant Piacetto, i samma kvarter. Vill du vara med på eftersnacket måste du SMS:a deltagande till Inger Söderlund, senast onsdag lunch, dagen före filmen.

Filmerna ingår i Falans ordinarie filmutbud, oftast inga barnfilmer och inte så mycket ond bråd död, men en möjlighet att se både fransk och tysk film som kontrast till alla engelska och amerikanska filmer.
Kontakt: Inger Söderlund, telefon 070-339 18 70.

Torsdag igen, och den här gången, den 20 februari, kan ni se om Oscars-juryn hade rätt som gav den sydkoreanska filmen Parasit inte mindre än fyra statyetter; för bästa film, bästa regi, bästa internationella film och bästa originalmanus. Och om juryn hade rätt som nöjde sig med att ge tre Oscars-statyetter till filmen 1917; för bästa specialeffekter, bästa foto och bästa ljudmixning.

Så kom och diskutera det – och de andra filmerna – på restaurang Piacetto och kom ihåg att du måste SMS:a till Inger Söderlund – se telefonnummer längre ner – senast onsdag lunch, den 19 februari, så att hon kan beställa ett lagom stort bort till oss. Och tänk på att om du går på en av de tidigare filmerna, kan du få vänta på de som går på någon av de senare.

EMMA bygger på Jane Austens roman från 1816 med samma namn. Och handlar om Emma Woodhouse som lever ensam tillsammans med sin pappa och är van att styra och ställa – inte minst med sina vänners kärleksliv. Den här nya filmen beskrivs som en satir om sociala klasser och det jobbiga med att växa upp, där Emma måste navigera mellan missmatchade dejter och romantiska felsteg för att hitta kärleken som varit där hela tiden.
Emma börjar klockan 14.25, den är 2,05 tim lång och beräknas sluta 16.44.

PARASIT är en sydkoreansk film som hyllats av en enig kritikerkår och som just fått fyra Oscars. Den handlar om familjen Ki-taek som hankar sig fram utan särskilt mycket pengar. När sonen, Ki-Woo, erbjuds jobbet som privatlärare till dottern i en rik familj tvekar han inte. Väl på plats ordnar han så att resten av familjen får jobb i det nya huset, en efter en. Men lögnerna blir allt fler och snart är situationen helt utom kontroll.
Bong Joon-hos familjeskröna beskrivs som en skarp komedi fylld av smart humor och oväntade vändningar.
Parasit börjar 14.25, den är 2,12 tim lång och beräknas sluta 16.51.

1917 är en amerikansk-brittisk krigsfilm och skildrar första världskrigets fasor genom två brittiska soldater. De får i uppdrag att under svår tidspress ta sig genom fiendens linjer för att leverera ett meddelande som ska stoppa en dödlig attack mot hundratals andra brittiska soldater.
1917 börjar klockan 14.25, är 1,59 tim och beräknas sluta klockan 16.38.

LA-BELLE EPOQUE är en fransk romantisk komedi, som handlar om den uttråkade Victor, 60 år, som en dag träffar Antoine, som ger honom ett erbjudande som vänder upp och ner på hans liv. Antoine kan nämligen erbjuda sina kunder att återuppleva minnesvärda stunder i sitt liv. Victor väljer den vecka, 40 år tidigare, då han träffade sitt livs kärlek.
La-Belle Epoque börjar klockan 13.50, den är 1,50 tim lång och beräknas sluta klockan 15.54.

DE OVANLIGA är en fransk film som handlar om oväntad vänskap. Bruno tar hand om autistiska barn och Malik hjälper ungdomar från svåra förhållanden. När Maliks ungdomar hjälper till att ta hand om de Brunos autistiska ungdomar öppnas nya världar upp för dem alla. Men Bruno och Malik följer inte det strikta franska regelverket och får plötsligt påhälsning av myndighetsinspektörer.
De ovanliga börjar klockan 13.50, den är 1,54 tim lång och beräknas sluta klockan 15.58.

RABATTERAD BILJETT: Du som är pensionär kan utnyttja pensionärsrabatten på biografen, den ger 20 procents avdrag på biobiljetten. Men bättre ändå är att köpa ett rabattkort för 85 kronor kronor. För det kan du se fyra filmer måndag–torsdag till halva biljettpriset. Kortet gäller tre månader från första besöket, och är snabbt intjänat.
Undrar du över något ring eller SMS:a Inger Söderlund på 070-339 18 70.

Publicerades: 15 september 2017 Uppdaterades: 18 mars 2020