Succé när Popnix gjorde ett återbesök hos SPF

I ett fullsatt Domnarvsgården samlades 150 SPF-are från Borlänge och Tuna- Säter för att njuta av Popnix och deras senaste show ”Dä va bättre förr”. Blandad musik från 1946 till slutet av 1960-talet.

Popnix är Dalarnas äldsta orkester och bildades 1963. Stig Norén är den ende som är kvar från originaluppsättningen. Med undantag för några år på 1970-talet så har Popnix varit aktiva hela tiden. Dom är nu mera aktiva än dom varit sedan 1960-talet och gör ett par framträdanden per månad. Ingen dansmusik längre, utan nu satsar dom på shower precis som hos SPF. 16 september 2023 kommer Popnix att ha sitt 60-årsjubileum på Kulturhuset Tio14 i Falun.

Den eminente sångaren Sten Åsberg framförde några riktiga rockklassiker som Pretend, Rock around the clock, Teddy Bear och sist men inte minst skribentens rockfavorit, You never can tell. Pianisten Andreas Eriksson briljerade i en medryckande Boogie Woogie. Stig Norén band samman showen med sitt mellansnack fyllt av nostalgi.

1960-talet innebar en matrevolution. Skafferier fylldes med snabbris, minutvisp och engångsförpackningar. Nu skulle det gå snabbt att laga mat. Svenskarna reser ut i världen och tar med sig utländska matinfluenser hem. Den kanske mest klassiska 60-talsrätten är smörgåstårta i miniversion d.v.s. landgång. Var också vad som bjöds gästerna den här kvällen och därmed hade maten fått en tidskoppling till musiken.

Årets nöjeskvällar avslutas 23 november med en traditionsenlig 3-rätters middag.

2022-10-04

Till Lokalt i Borlänge