Inbjudan Mackmyra

Inbjudan till whiskyprovning med Angela d´Orazio - Mackmyra


Nu är det dags för pionjären inom svensk whisky – Mackmyra, som startade att tillverka whisky 1999. Utan Mackmyra hade utvecklingen av svensk whisky sett annorlunda ut. Hur vet ingen, men det hade nog varit betydligt färre än dagens 15 -20 svenska destillerier.

Den här provningen kommer inte bara att handla om att prova ett antal whisky från Mackmyra, utan ännu mer den unika möjligheten att träffa och lyssna till Sveriges internationellt mest kända whiskypersonlighet, Angela d´Orazio som har varit Master Blender hos Mackmyra sedan 2004. Angela har en lång erfarenhet och började arbeta med whisky redan 1992, vilket betyder att hon är en av pionjärerna i Sverige. Angela har varit ansvarig för tävlingar och provningar vid Stockholm Beer & Whisky under 20-talet år och fram t.o.m. 2014. Hon är fortfarande domare i olika tävlingar världen över som ISC (International Spirit Challenge) och IWSC (International Wine & Spirit Competition). Och sist men inte minst – som ende svensk är Angela invald i Whisky Hall of Fame och innehar stol nr 58! Den här provningen via Zoom ger således en unik möjlighet att träffa en stor whiskypersonlighet.

När: Onsdag 25 augusti kl. 19.00 via Zoom (OBS tiden)
Pris: 200 kr/person för fem olika Mackmyra whisky. Whiskyn levereras i miniatyrflaskor.
Provningsledare: Angela d´Orazio, Master Blender Mackmyra
Deltagarantal: Provningen är begränsad till max. 35 deltagare.

Det är de fem whisky som provas under kvällen för att visa upp Mackmyras
stora bredd och i ett prisintervall från 499 kr till 1199 kr/flaska.
Mackmyra Brukswhisky
Mackmyra Vintersol
Mackmyra Björksav
Mackmyra Moment Lava
Mackmyra Moment Prestige 11 år

Är du intresserad, så anmäler du dig via mail till Bernt Sjödin senast söndag 8 augusti. Endast anmälan via mail till berntsjodin43@gmail.com. Har du några frågor kan du kontakta Bernt på telefon 070-4976204.

Kompletterande information till den som anmäler sig.
När du har skickat mail med anmälan, så kommer du att få information om hur du skall betala och även annan information inför provningen.
Liksom vid tidigare provningar, så kommer det att genomföras en test att logga in några dagar före provningen där du kan delta om du inte använt Zoom tidigare.
Utlämning av miniatyrflaskorna kommer att ske några dagar före provningen. Du får ett separat mail om detta.