Inbjudan Drykesprovning

Nu avslutar vi första halvåret 2022 med skotsk single malt från Glenfarclas Distillery – ett av de mest välrenommerade destillerierna i Skottland.

Glenfarclas är ett av få kvarvarande familjeägda destillerier i Skottland och just nu är det 5:e och 6:e generationen som leder företaget. Ett destilleri som också är välkända för att lagra nästan all sin whisky på ex-sherryfat. Vi kommer att prova fyra whiskyn som tillhör standardsortimentet och en s.k. Family Cask. Family Cask är ett noga utvalt fat som buteljerats och man kan räkna med att varje fat i den serien är av extremt hög kvalitet. Om allt går som planerat, så blir det också premiär med en destillerichef som provningsledare.

När: Onsdag 11 maj kl. 18.00 via Zoom 

Pris: 200 kr/person för fem olika Glenfarclas whisky. Whiskyn levereras i miniatyrflaskor. 

Provningsledare: Destillerichef Callum Fraser

Deltagarantal: Provningen är begränsad till max. 35 deltagare.

Provningen genomförs på engelska.

Det här är de whisky som kommer att provas under kvällen. 

> Glenfarclas 12 years old, 43 %
> Glenfarclas 15 years old, 46 %
> Glenfarclas 25 years old, 43 %
> Glenfarclas 105, 60 %
> Glenfarclas 2011-2021 Family Cask, 59,5 %, Sherry hogshead

 

Är du intresserad, så anmäler du dig via mail till Bernt Sjödin fr.o.m. tisdag 5 april. Endast anmälan via mail till berntsjodin43@gmail.com.  Har du några frågor kan du kontakta Bernt på telefon 070-4976204.

Kompletterande information till den som anmäler sig.

> När du har skickat mail med anmälan, så kommer du att få information om hur du skall betala och även annan information inför provningen.
> Utlämning av miniatyrflaskorna kommer att ske några dagar före provningen. Du får ett separat mail om detta.
> Om du inte använt Zoom tidigare, så går vi gemensamt igenom i god tid före provningen, så att du vet hur du skall ansluta dig.