Smakresan 4 maj 2023

På vårens sista resa återvänder vi till Sverige och till vårt eget närområde. 10 minuter från Borlänge centrum ligger Murboannas mejeri, café och butik. Där finns flera sorters läckra ostar, alla gjorda med den finaste mjölken, som hämtas hos närmaste gård endast 1 km bort. Enligt mejeristen behövs det mjölk och bakteriekultur och dessutom kärlek och tålamod för att tillverka dessa ostar.

Förutom att göra goda ostar och laga god mat så bidrar Murboannas till ett vackert, öppet landskap och till en levande landsbygd. De använder lokala råvaror så långt det är möjligt.

Mats Reyier från Murboannas kommer och berättar mejeriets historia för oss och presenterar 7 ostar för oss. Det blir ostar som ni kanske har smakat tidigare men också något nytt för våren.

Anna Berndtsson har valt ut 4 viner som hon kommer att berätta mer om. Sedan provar vi och var och en kan hitta sin egen favoritkombination.

När:            Torsdag 4 maj kl. 18.00

Var:            Sims Gårdshus, Ingebjörnsgatan 6

                  (mellan Bygatan och Häradsvägen)

Kostnad:     300 kr/person

Deltagare:  Max. 60 personer (uppdatering från tidigare 48 pers)

Uppdatering, nu gäller följande:

Eftersom intresset för kvällarna hittills varit stort har vi bestämt oss för att prova med 60 deltagare denna kväll. Anmälningsrutinerna är samma som vid tidigare kvällar.

Anmälningen öppnar kl 9.00 måndag 24/4. Maila till anna@berndtsson.st eller ring 070-5106763. INGA SMS-ANMÄLNINGAR KOMMER ATT GÄLLA. Först till kvarn gäller. Ni som får en plats får mail om betalningsrutinen.

VÄLKOMNA!                    

Hälsar

Smakresekommittén

Anna Berndtsson, Anneli Stenberg, Per Brodén och Bernt Sjödin