2017-03-27 Månadsmöte med Billy Opel


Billy Opel gästade SPF Seniorerna Orsa 

Så var det dags för dagen då allt skulle kunna hända. På Hembygdsgården hade det dukats upp för månadsmötet med lite extra piff. Omkring 140 personer var ute i god tid i hopp om att få bra platser att se och höra.
Ordförande Bernt Westerhagen tog till orda och förklarade mötet öppnat. De närvarande fick information om den stundande distriktsuttagningen i SPFs frågesportstävling Hjärnkollen som anordnas varje år. I år blir den i Mora. Förra året tog sig Orsa till riksfinal men nådde sedan inte ända fram. Det berättades om att en Yogagrupp i SPFs regi kör igång den 5 april på Hembygdsgården. det är en dagaktivitet som skall pågå mellan klockan 14-16 på onsdagar. Kenneth Vernersson informerade om den kommande bussresan den 26 april där Säters filmmuseum står som slutmål. Det blir en dagsresa med nedslag i länet för såväl mat och dryck som nyttig information om platser och händelser. Vidare berättades om den årliga bowlingresan som i år går till Karlstad den 1 juni. Närmare information om resor och aktiviteter finns att läsa på hemsidan.
Nytt för i år är att det bildats en Facebookgrupp, SPF Seniorerna Orsa, där allehanda saker kan dryftas i de så kallade sociala medierna.
Det gick inte att missa att nu var det dags för Billy Opel att göra entré. Efter en välkomnande applåd och varudeklaration av sig själv drog han igång.
Av de 10 - 12 låtar som spelades kan nämnas Ta mej hem till Dalarna och Jag ville bli bandit tillsammans med Kerstin som inte fattade något blev de startskottet på dagens underhållning. Konstapel Josefin och dagen till ära Hockeylåten var låtar som satt bra som slutkläm. Men publiken ville ha mer så inropet gav resultat och Billy Opel rev av låten Ajöss som avslutning. Man kanske inte förstod eller hörde allt som sades eller sjöngs, men som vanligt blev det en trevlig eftermiddag med lite extra krydda. Lottdragningen satte sedan punkt på dagen.

Text och foto Hasse Ekström

<<< Tillbaka

Se fler bilder här >>>