Årsmöte

Föreningens årsmöte inleddes med parentation och stillsam tanke runt de elva ledamöter som lämnat gemenskapen sedan förra årsmötet. Prästen John Sund bidrog med diktläsning medan foton på kommunens fyra församlingars kyrkor passerade revy på vita duken.

Med insats från många personers anteckningar och foton fick de nära åttio medlemmarna uppleva en kavalkad av foton ledsagad av musik. Föreningens webbansvarige Stig Jakobsson hade ställt samman bildspelet med temat "Året som gått". Det bidrog till en mängd hom-ihåg men kompletterade också den skriftliga årsberättelsen som ska finnas med på varje årsmöte.

I berättelsen sammanfattar styrelsen erfarenheterna från 2019 med att man i stort sett nått de mål som ställdes vid förra årsmötet. Många aktiviteter har genomförts i större och mindre grupper samt att det förhoppningsvis funnits något för alla. Månadsträffarna har besökts av allt från 60 till 125 medlemmar. Det gör att målet 80 vid varje träff är uppfyllt. I regel är 25 – 30 medlemmar delaktiga i att träffarna kan genomföras på ett trivsamt sätt.

Arbetet med att följa och delta i de grupper för påverkan av samhällsutvecklingen som rör oss seniorer har fortgått kontinuerligt. Kommunala pensionärsrådet, Patientrådet vid vårdcentralen, det lokala Brottsförebyggande rådet samt kommunens Trafikgrupp kommer även under 2020 vara högt prioriterade från föreningen. Företrädare till respektive grupp och råd valdes vid mötet.

Styrelsens medlemmar väljs på två år. Ett nyval och ett omval gjordes för den fortsatta ledningen av föreningen. Ordföranden Eva Jonsson omvaldes också för ytterligare ett år. Hon tackade avgående ledamöter i grupper och styrelse samt framförde vidare,
- Ett stort tack till alla er fantastiska funktionärer som gör det möjligt att vår verksamhet blir innehållsrik och attraktiv. Tack också till Studieförbundet Vuxenskolan och Friluftsfrämjandet för ett framgångsrikt samarbetar.

Årsmötet avslutades med att trubaduren Per Måhl från Siljansnäs sjöng och berättade om Olle Adolfsson.