2017-01-18 Månadsträff

Månadsträff - Många nya medlemmar

2017-01-18

Forkörning med start i Leksand - 2012

Föreningen har presenterat sitt vårprogram och därmed startat verksamheten efter helguppehållet. Under 2016 kunde vi välkomna 47 nya medlemmar. För dem har styrelsen haft två välkomstkvällar med information om bland annat hur verksamheten brukar genomföras, vad verksamhetsplanen innehåller och vilka informationsvägar som finns.

Årets första månadsträff den 18 januari besöktes av drygt 90 medlemmar varav flera var nya och ytterligare ett tiotal som anmälde sig som medlemmar vid träffen. Som ett led i information till ”nykomlingarna” gav veteranen Bo Jakobsson en tillbakablick sedan föreningens start 1984. Han gjorde en del nedslag i vad som hänt under åren och poängterade vikten av, att som äldre söker nya bekantskaper för att bland annat motverka ensamhet.

Träffens huvudattraktion var ”Forkörning från Leksand till Rörås”. Lars Gudmundsson från Västanvik visade en unik serie bilder ledsagad av mycket ingående och medryckande berättelser. Hästar, hästar och ännu mera hästar som Lars dessutom hade namnen på. För många av dem kunde han också redogöra för deras temperament. Vad sägs om övernattning i snön under bar himmel och hundskinnspäls i 20 graders kyla? Och …

Som introduktion till februari månads träff lämnade styrelsen en redovisning inför besök av kommunalrådet Ulrika Liljeberg. Hon kommer att lämna framåtblickar för vård och omsorg i kommunen. Det blir också plats för frågor och påståenden. I SPF seniorernas arbete är inflytande, valfrihet och livskvalitet viktiga ledord. En inriktning som kommer att prägla föreningens arbete under 2017.

Text: Bengt Borkeby
Foto: Kjetil Mjönerud, Lars Gudmundsson