Långkryssning till Bornholm, Rügen och Gotland

36 medlemmar från SPF Seniorerna Husby reste den 11 augusti med Tobbes Resor på Ö-Luffning, för att uppleva tre öar och tre länder med Birka Cruises

Efter rast på Diners i Enköping och lite trixande på smågator genom Stockholm, kom vi fram till terminalen, där vår reseledare Inger Döhl mötte oss, hälsade oss välkomna och delade ut hyttnycklarna. När vi hade installerat oss blev det dags för säkerhetsgenomgång. Vi fick sedan njuta av en fantastisk trerätters middag, medan båten lämnade Stockholm. Senare på kvällen välkomnades vi av personal och befälhavare med ett glas bubbel och Show.

Dag två kom vi till resans första ö Bornholm. Båten lade till i Rönne. Några hade bokat utflykter och några valde att utforska staden med dess Korsvirkeshus och kullerstensgator. Tillbaka till båten, fick vi återigen en god trerätters middag.

Dag tre vaknade vi upp med utsikt över de vita kritklipporna på resans andra ö Rügen och staden Sassnitz. Rügen är Tysklands största ö, kallas även för Tysklands riviera. Även på denna ö kunde man tillbringa dagen med olika utflykter, eller på egen hand.

Ny dag och Ö-luffningens sista ö: Gotland. Vi kom till världsarvsstaden Visby på förmiddagen så det fanns gott om tid att strosa i Visby eller utforska ön. Även där fanns utflykter att tillgå. Strålande väder hade vi också. Tillbaka ombord fick vi slå oss ned och njuta av en sista middag tillsammans.

Dag fem tillbringades till havs. Ombord var det ett digert kryssningsprogram alla dagar, allt från shopping, underhållning, dans, tävlingar Spa, yoga etc.

Med en utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm var vi tillbaka till Stadsgårdskajen igen, där vår buss väntade för att köra oss åter till Dalarna. Nöjda och belåtna, efter några dagars gemenskap och upplevelser. Sammanfattningsvis var det en resa för naturälskare, historieintresserade, kulturvänner och livsnjutare i allmänhet!