Oppigårds

Hungriga och törstiga seniorer på utflykt

  • Välkomna!
  • Öppen bar
  • Gott tilltugg
  • Sylvia Falkenström
  • Information i nya brygghuset
  • Välkomna!
  • Öppen bar
  • Gott tilltugg
  • Sylvia Falkenström
  • Information i nya brygghuset

Ett gäng hungriga och törstiga SPF-medlemmar från Husby tog bussen och åkte till Oppigårds bryggeri den 2 november.

Mörkt, ruskigt och kallt ute, men inne brann en värmande brasa när Sylvia Falkenström med team välkomnade till dukade bord. Årets första julöl, tappad dagen till ära, erbjöds tillsammans med ett antal trevliga varianter på deras välgjorda drycker.

Men det var inte bara strupen som fick sitt. En välsmakande sjömansbiff dukades fram tillsammans med sallad och de allerstädes närvarande ölflaskorna. Oppigårds historia tillsammans med en information om hur man tillverkar öl avslutade den första delen av kvällen.

De mycket glada seniorerna fick sedan ta sig över till det nya brygghuset och en genomgång av hela den stora investering i lokal och utrustning som bryggeriet nu gör. Även om inte alla installationer var slutförda var det en mycket imponerande satsning som familjen Falkenström gör. 1,8 miljoner liter öl per år är mäktigt för det "lilla" bryggeriet med de stora smakerna. "Litet" för att Oppigårds hela årsförbrukning tillverkas i Grängesberg på en och en halv dag.